Apsipirkti į Lenkiją važiavę šalčininkiečiai vežėsi kontrabandinių cigarečių | Diena.lt

APSIPIRKTI Į LENKIJĄ VAŽIAVĘ ŠALČININKIEČIAI VEŽĖSI KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Muitinės kriminalistai į Lenkiją apsipirkti vykusių šalčininkiečių automobilyje aptiko nelegalių cigarečių.

Penktadienį už Lazdijų, pasienyje su Lenkija automobilius tikrino Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulio pareigūnai. Apie 8 val. muitininkai sustabdė visureigiu „Volvo XC90“ į Lenkiją važiavusius du Lietuvos piliečius, sugyventinius Ž. K. ir A. G., gyvenančius Šalčininkų apylinkėse.

Pastarieji tikino vykstantys į Lenkiją įsigyti stogo dangos namo remontui, bet patyrę muitininkai jau pirminio patikrinimo metu pastebėjo, kad automobilio salone esančių apdailos detalių varžtai yra neseniai sukinėti. Įtarimų kėlė ir akivaizdžiai „pastorintas“ mašinos dugnas.

Abiem Lietuvos piliečiams teko keisti kelionės maršrutą ir nuvažiuoti į  Marijampolę, kur Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių poste šis 2004 m. gamybos „Volvo“ buvo detaliai patikrintas.

Čia muitininkų įtarimai netruko pasitvirtinti – vos atsukę keletą detalių, pareigūnai išvydo mašinos vidinėse ertmėse išslapstytas baltarusiškas cigaretes. Nelegalių rūkalų buvo prikaišiota visur, kur tik įmanoma – ir visureigio dugne įrengtose slėptuvėse, ir šoninėse sienelėse.

Iš viso pareigūnai mašinoje aptiko 4 610 pakelių cigarečių „Fest“, „Minsk“, Premier“, „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 14 777 eurai, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Ž. K. ir A. G. po apklausos buvo paleisti, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą. Nelegalūs rūkalai ir automobilis sulaikyti (mašina, kurioje įrengtos specialios slėptuvės nelegaliems kroviniams gabenti tikriausiai bus konfiskuota).

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

GALERIJA

  • Apsipirkti į Lenkiją važiavę šalčininkiečiai vežėsi kontrabandinių cigarečių
  • Apsipirkti į Lenkiją važiavę šalčininkiečiai vežėsi kontrabandinių cigarečių
  • Apsipirkti į Lenkiją važiavę šalčininkiečiai vežėsi kontrabandinių cigarečių
  • Apsipirkti į Lenkiją važiavę šalčininkiečiai vežėsi kontrabandinių cigarečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS