Britanijos lietuviai mokys netapti prekybos žmonėmis aukomis | Diena.lt

BRITANIJOS LIETUVIAI MOKYS NETAPTI PREKYBOS ŽMONĖMIS AUKOMIS

  • 5

Jungtinėje Karalystėje nustatoma daugiausiai atvejų, kai vergijon parduodami ir išnaudojami Lietuvos piliečiai, todėl čia ketinama surengti informaciją kampaniją, įspėjančią apie prekybą žmonėmis.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pirmą kartą organizavo konkursą, skirią užsienio lietuvių bendruomenėms, kuriuo siekiama didinti jų informuotumą apie prekybą žmonėmis, šio nusikaltimo formas, pavojus bei grėsmes, nukentėjusiųjų nuo šio nusikaltimo asmenų teises bei tokiems asmenims teikiamą pagalbą.

Konkurso laimėtoju pripažintas projektas „Būdamas laisvas netapk vergu“, jį parengė Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė, pranešė VRM.

Ministerija projektui įgyvendinti skirs 10 tūkst. eurų.

Jis vyks šių metų rugsėjo – gruodžio mėnesiais. Planuojama sukurti prevencinį vaizdo klipą, parengti mokomąją medžiagą ir organizuoti mokymus lietuvių bendruomenėms Jungtinėje Karalystėje, taip pat planuojama viešinimo kampanija per JK lietuvių dažniausiai naudojamas žiniasklaidos priemones.

Pernai metais iš 51 nukentėjusiojo nuo prekybos žmonėmis 25 asmenys nukentėjo būtent JK. Nukentėję asmenys buvo parduoti seksualiniam išnaudojimui, priverstiniam darbui, nusikalstamoms veikoms, priverstinėms vedyboms.

JK tarnybų duomenimis, Lietuva patenka į penketuką šalių, kurių piliečiai yra labiausiai nukentėję nuo šiuolaikinės vergovės pagal nukentėjusiųjų asmenų skaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taigi

Siais laikais reikia vaziuoti i normalia valstybe,o ne rasistiskai brexitine sala ir viskas bus gerai.

Kęstas

Naujas sukčiavimo būdas statybose, transporte ir kitose ūkio srityse Vakarų Europoje: komandiruoti darbuotojai iš Rytų: Šis sukčiavimas paplito plačiai, bet gražiai paaiškintas sunkvežimių vairuotojų pavyzdžiu. "Ispanijoje Ispanijos transporto asociacijų nacionalinė sąjunga perspėjo, kad socialinis dempingas yra rimčiausia sektoriaus problema. Grupė apskaičiavo, kad pusė visų sunkvežimių vairuotojų, atvykstančių į šalį ir iš jos, komandiruojami iš Rytų Europos, kur darbo užmokestis yra aštuonis kartus mažesnis nei Ispanijoje.Daugelis sunkvežimių vairuotojų dirba Ispanijos bendrovėse, kurios įsteigė pagrindinę buveinę Lenkijoje ar kitoje rytinėje šalyje.

Kęstas

Apgaudinėjama ne tik mokant mažus atlyginimus. Bendrovės dar moka mokesčius ir socialinio draudimo įmokas šalyje, kur tie mokesčiai yra mažesni, išvengiant didesnių Ispanijos mokesčių.Tai yra tokio pobūdžio praktika, kurią Prancūzijos prezidentas Macronas nori apriboti."Europa, kuri apgina", - sakė Prancūzijos prezidentas, - "yra Europa, galinti išspręsti komandiruotų darbuotojų problemą"." Mums, dirbantiems tik Lietuvoje, yra ne vistiek. Jei toks komandiravimas išplis, tai ne tik atlyginimai Vakarų Europoje nukris, bet mes turėsime mažiau darbo vietų, kad nuvažiuoti į Vakarus ir užsidirbti. Tokie sukčiai verslininkai gadina rinką mums visiems vardan didžiausių pelnų. Boikotuokime tas bendroves, kurios Lietuvoje užsiima tokia gėdinga praktika. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS