Dėl kaltinamojo ligos antrą kartą atidėta 15-metės šiaulietės nužudymo byla | Diena.lt

DĖL KALTINAMOJO LIGOS ANTRĄ KARTĄ ATIDĖTA 15-METĖS ŠIAULIETĖS NUŽUDYMO BYLA

Dėl kaltinamojo ligos Šiaulių apygardos teismas antrą kartą atidėjo baudžiamąją bylą dėl 15-metės šiaulietės nužudymo.

Trijų teisėjų kolegija penktadienį planavo byloje baigti įrodymų tyrimą ir pradėti baigiamąsias kalbas, per jas paprastai pasisako valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras, jis pasiūlo bausmes, savo ginamąsias kalbas vėliau sako kaltinamųjų gynėjai.

Per posėdį paaiškėjo, kad kaltinamasis 23 metų Edvinas Braziulis yra gydomas kalėjimo ligoninėje Pravieniškėse.

„Bylą buvo galima nagrinėti ir nuotoliniu būdu, tačiau kaltinamasis pageidavo dalyvauti posėdyje gyvai, o tokios galimybės dabar neturi. Todėl bylos nagrinėjimas buvo atidėtas“, – BNS sakė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Dėl kaltinamojo ligos nevyko teismo posėdis ir liepos 11 dieną.

Teisėjų kolegija gavo prokurorės Jūratės Tamašauskienės prašymą dar trims mėnesiams pratęsti kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą – nužudymu kaltinamai 15-metei I. Z. Mergina su apykoje nuolat privalo būti savo gyvenamojoje vietoje.

Bylą buvo galima nagrinėti ir nuotoliniu būdu, tačiau kaltinamasis pageidavo dalyvauti posėdyje gyvai.

Advokatė neprieštaravo, kad ši kardomoji priemonė būtų pratęsta, bet prašė teismo leisti merginai išeiti bent valandai iš gyvenamosios vietos pasivaikščiojimui lauke. 

Nutartį teismas skelbs ateinantį trečiadienį, o pačios bylos nagrinėjimas bus tęsiamas rugpjūčio 31 dieną.

Šioje byloje 2007-aisiais metais gimusi I. Z., minėtasis E. Braziulis ir 19-metis Osvaldas Žvirgždas kaltinami itin žiauriu paauglės nužudymu, o 22-ejų O. Žvirgždo brolis Edvinas Žvirgždas – nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu.

E. Braziulis ir O. Žvirgždas šioje byloje yra suimti, I. Z. ir E. Žvirgdžui taikomos švelnesnės kardomosios priemonės.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas pernai liepos 4 dieną Šiauliuose, Gegužių gatvėje esančio daugiabučio namo bute.

Kaip skelbia teismas, mergina ir du jaunuoliai kaltinami, kad jie tą dieną, veikdami bendrininkų grupe, susitarę ir vieninga tyčia, būdami apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, kartu įvykdė nusikaltimą. Jie pakvietė 2006-aisiais gimusią merginą į butą, neleido jai išeiti, atėmė telefoną ir bendrais veiksmais naudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją.

Per kelias valandas aukai suduota daugybė smūgių kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas. Spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišus skudurą į burną bei apvyniojus lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai sukeltas didelis fizinis skausmas bei kančios.

Anot teismo, nuo patirtų sužalojimų mergina mirė įvykio vietoje.

Šiaulietės nužudymo byloje apklaustas teismo medicinos ekspertas patvirtino, kad auka mirė nuo smūgių visumos – anot jo, į įvairias aukos kūno vietas merginai suduota mažiausiai 16 smūgių, septyni iš jų – į galvą.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu, kuris kaltinamas nusikaltimo slėpimu, nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną merginos kūnas rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Anksčiau įvykusiuose teisiamuosiuose posėdžiuose išklausyti liudytojų parodymai, apklausti kaltinamieji. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietė

Įdomu,kad dėl kaltinamojo ligos atidedami baudžiamosios bylos posėdžiai. Kai mano sklypą paežerėje norėjo kuo greičiau užgrobti,tai mane ,tik po atviro kojos lūžio, nešė kėdėje,ko pasekoje, trūko langete.Ir tai buvo tik civilinė byla. Tai reiškia,kad rimtai nusi kaltę turi didesnes teisės,negu žmogus civilinėje byloje. Štai kokia teisinė sistema Lietuvoje!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS