Dėl medikų kaltės berniukas prarado regėjimą: teismas jam priteisė 160 tūkst. neturtinės žalos | Diena.lt

DĖL MEDIKŲ KALTĖS BERNIUKAS PRARADO REGĖJIMĄ: TEISMAS JAM PRITEISĖ 160 TŪKST. NETURTINĖS ŽALOS

  • 8

Lietuvos apeliacinis teismas paliko nepakeistą apygardos teismo sprendimą, kuriuo mažamečiam berniukui, dėl medikų kaltės praradusiam regėjimą viena akimi, priteista 160 tūkst. eurų neturtinė žala. Valstybinė ligonių kasa ginčijo nustatytą neturtinės žalos dydį.

Skelbiama, kad apeliacinis teismas padarė išvadą, kad pirmosios instancijos teismo nustatytas piniginės kompensacijos dydis yra teisingas ir tinkamai nustatytas. Pirmosios instancijos teismas, nustatydamas kompensacijos dydį, tinkamai įvertino vaiko būsimo gyvenimo suvaržymus, sunkumus ir negrįžtamus praradimus.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad staigus ir netikėtas dalies regėjimo praradimas berniukui ne tik sukėlė, bet ir tebekelia skausmingus išgyvenimus, nepatogumus kasdieniame gyvenime. Būdamas jauno amžiaus jis daug sunkiau išgyvena ir priima regėjimo praradimą nei suaugęs, ir tai dar labiau išryškės paauglystės etapu, rašoma apeliacinio teismo pranešime.

Apeliacinės instancijos teismui pripažintus mažamečio teisę į jo sveikatai padarytą 160 tūkst. Eur. neturtinę žalą, Valstybinė ligonių kasa turės jam sumokėti likusią 149 tūkst. Eur sumą, nes 10,3 tūkst. Eur neturtinė žala berniukui jau kompensuota po ginčo išnagrinėjimo Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisijoje.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis civilinėje byloje įsiteisėja jos priėmimo dieną, tačiau per tris mėnesius nuo priėmimo dienos gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nuomonė

Kokie pigūs tie lietuviukai.

Olia

Visi tie pasirašymai tik ir sugalvoti, kad zm. pasirašo net nepakonsultuotas, o šitie daro su žm ką nori... o paskui dar pasityčioja iš sužaloto žmogaus...

Nona

Taip tik milijonąir išvis kas cia vyksta, neadekvatai dirba... praradę sąžinę jiem tik pinigai svarbu.. zinau atv. kai 2 berniukams išrašė akinius ir pasiunte, kur pirkti..nupirko, bet 1 bern. tevai nusprendė kitur patikrint, vaiko akys buvo absoliuciai sveikos.. tada ir kiti patikr. savo vaiką, jo akys taip pat buvo sveikos... nuzmogėję, praradę sązinę kaip ir odontologai gerus dantis atima, suzaloja zmones, tik nuek pas juos,... reiktų pakabint skelbimus ant durų PACENTAS, BAIKITE KURSUS. KAD KONSULTUOTUMĖT DAKTARĄ, NES PASIRAŠIUS UŽ DAKTARO GYDYMĄ ATSAKYSIT JŪS.. DAKTARAS LIKS NEPAKALTINAMAS... KALTAS BŪSIT JŪS..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS