Draudimai ‒ nė motais, alkoholis visą parą | Diena.lt

DRAUDIMAI ‒ NĖ MOTAIS, ALKOHOLIS VISĄ PARĄ

  • 0

„Alkoholį galima vartoti tik vietoje“ ‒ taip užrašyta ant vieno Alytaus barų, kuriame nakties metu alkoholio galima laisvai įsigyti ir išsinešti, durų. „Inventorius (tara) yra baro nuosavybė, išsinešti griežtai draudžiama“ ‒ dar vienas skambus užrašas, tačiau Alytuje, Jaunimo gatvėje, veikiančio baro kolektyvas jo nesilaiko.

Praėjusį savaitgalį Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento atstovais tikrino, ar Alytaus baruose laikomasi Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatyme numatytų alkoholio produktų pardavimo, įsigijimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų.

Priemonės metu pareigūnų akį patraukė Jaunimo gatvėje įsikūręs baras. Įkliuvo du jo lankytojai, nešini gėrimais, išpilstytais į plastikinę tarą. 22-ejų metų alytiškis nustebo, kad visi piliečiai privalo žinoti įstatymų ribojimus.

Už išsineštą alkoholį, kai jis neparduodamas parduotuvėse, nubausti 22 ir 30 metų vyriškiai. Jiems gresia piniginės baudos nuo 14 iki 30 eurų. Taip pat viename barų atskleistas atvejis, kai buvo parduota alkoholio išsinešti. Už pažeistas prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos taisykles, darbuotojai gresia bauda nuo 20 iki 30 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS