Du bajorai kaltinami sukčiavę ir sugadinę Trakų Vokės dvaro rūmus | Diena.lt

DU BAJORAI KALTINAMI SUKČIAVĘ IR SUGADINĘ TRAKŲ VOKĖS DVARO RŪMUS

  • 2


Vilnius, sausio 22 d. (BNS). Du Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos nariai kaltinami sukčiavimu, dokumentų klastojimu ir didelės istorinę reikšmę turinčio pastato sugadinimu, atnaujinant Trakų Vokės dvaro rūmų infrastruktūrą.

Vilniaus apygardos prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl Trakų Vokės dvaro rūmų infrastruktūros atnaujinimo. Tyrimo metu nustatyta, kad neteisėtai pasisavinta beveik 800 tūkst. litų Lietuvos ir Norvegijos skirtos paramos, skelbiama pranešime.

Pasak FNTT kaltinimai pateikti Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos vadovui ir tos pačios sąjungos nariui, remonto darbus atlikusios bendrovės direktoriui.

Norvegija ir Lietuva Trakų Vokės dvaro rūmų rekonstrukcijai skyrė daugiau kaip 2,2 mln. litų. Už šiuos pinigus rūmuose turėjo būti atlikta šildymo, vėdinimo, vandentiekio ir kanalizacijos sistemų renovacija, pastatyta katilinė. Tyrimo metu nustatyta, kad ne visi sutartyse numatyti darbai buvo atlikti - nepaklota dalis parketo, netinkamai atliktas perdangos apšiltinimas, nepakeisti automatiniai jungikliai, tačiau dokumentuose melagingai įrašyta, kad statybinės medžiagos panaudotos ir darbai padaryti.

Netinkamai atlikus remonto darbus, buvo sugadinti rūmų pastato pamatai, rūsio, pirmojo ir antrojo aukštų sienos, medinės perdangos. Dėl nekokybiškų statybos darbų rūsyje ėmė kauptis vanduo, ėmė drėkti itin vertingas mūras, išplito pelėsis.

Kultūros paveldo departamento duomenimis, sugadinus architektūrinį paminklą, buvo pažeistas viešasis interesas ir padaryta žala už 133 tūkst. litų.

Baudžiamoji byla perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matosi

plykbajoriai arba /elitiniai/ muzikeliai ne daugiau....

manjana

Nebūtų bajorai...žydras kraujas...tsakant.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS