„Dzūkijos vandenų“ vadovas – STT rankose | Diena.lt

„DZŪKIJOS VANDENŲ“ VADOVAS – STT RANKOSE

Dėl įtarimų dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu siekiant asmeninės naudos Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) buvo sulaikiusi Alytaus miesto savivaldybės įsteigtos bendrovės „Dzūkijos vandenys“  direktorių Rolandą Žaką, jis teismo sprendimu nušalintas nuo pareigų.

Taip pat buvo sulaikytas vienos privataus kapitalo uždarosios akcinės bendrovės vadovas, jis įtariamas dokumentų klastojimu ir papirkimu, trečiadienį pranešė STT.

Ši įmonė neįvardijama, bet BNS šaltiniai informavo, jog sulaikytasis – inžinerinių tinklų montavimo paslaugas teikiančios įmonės „Inti“ vadovas Eduardas Černulis.

Įmonės telefonu atsiliepusi moteris BNS sakė, kad direktoriaus darbe nėra, ji teigė neturinti informacijos apie sulaikymą.

Įtariamųjų vadovaujamose bendrovėse atliktos kratos, paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi dokumentai. Trečiadienį sulaikytieji paleisti į laisvę, jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

„Dzūkijos vandenų“ valdybos pirmininkas Vytautas Junevičius BNS sakė neturintis informacijos apie pateiktų įtarimų pobūdį.

„Jis sulaikytas, tai viskas, ką žinau. Įmonė dirba, kiek aš domėjausi, neturi informacijos“, – sakė jis.

„Dzūkijos vandenys“ tiekia geriamąjį vandenį Alytaus mieste. Bendrovės interneto svetainėje skelbiama, kad bendra eksploatuojamo turto vertė sudaro per 40 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gugis

Kada kiti miestai?

...

Laukiam-nesulaukiam kada STT užsiims KE vadovais.

birute

seniai reikejo pakratyti,negi neaisku, kad is algos niekas taip negyvena

SUSIJUSIOS NAUJIENOS