E. Masiulis planuoja prašyti stabdyti apkaltinamojo sprendimo „MG Grupės“ byloje vykdymą | Diena.lt

E. MASIULIS PLANUOJA PRAŠYTI STABDYTI APKALTINAMOJO SPRENDIMO „MG GRUPĖS“ BYLOJE VYKDYMĄ

Vadinamojoje „MG Grupės“ politinės korupcijos byloje nuteistas buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis planuoja Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) stabdyti apkaltinamojo teismo sprendimo vykdymą iki kol LAT priims galutinį verdiktą byloje.

„Yra atvejų, kai prašoma stabdyti Apeliacinio teismo sprendimo vykdymą tol, kol Aukščiausiasis Teismas, jei priims skundą, išspręs bylą ir priims kažkokią nutartį. Tai šiuo atveju mes su advokatu tokią galimybę svarstome, tai yra šalia kasacinio skundo pateikti tokį prašymą“, – Eltai penktadienį sakė E. Masiulis.

Jei LAT patenkintų tokį planuojamą nuteistojo prašymą, šiam būtų sustabdytas ir Apeliacinio teismo skirtas laisvės atėmimo bausmės vykdymas.

„Taip“, – sakė E. Masiulis, paklaustas, ar ruošiamu prašymu siekia ir to, kad LAT sprendimo lauktų laisvėje.

Jis teigė negavęs jokios informacijos apie tai, kada jam galėtų būti pradėti vykdyti teismo skirta laisvės atėmimo bausmė.

„Apeliacinis teismas turėjo supažindinti (su laisvės atėmimo bausmės vykdymu – ELTA), pagal įstatymą, bet ne, nebuvo įvykdyta ši procedūra“, – dėstė E. Masiulis.

Nuteistasis, kalbėdamas apie kitas Apeliacinio teismo jam skirtas bausmes, nurodė, kad pas jį rasti 241 tūkst. eurų yra konfiskuoti dar nuo 2016 m., kai teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą „MG Grupės“ politinės korupcijos byloje.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Grupės“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis.

E. Masiulis teismo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo. Buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui skirtas laisvės atėmimas 5 metams 6 mėnesiams, taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskuota 241 tūkst. eurų.

Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltu pripažino buvusį koncerno „MG Grupė“ Raimondą Kurlianskį, jam skyrė 6 metų laisvės atėmimo bausmę.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamentarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

komentaras

Būtų stebūklas Lietuvoje, jei jie realiai sėstų kalėjiman.

Tikrai

Pinigais buvo atsidėkojama liberalų partijai, kodėl neteisia visos partijos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS