Elgesys šokiruoja: iš prieglaudos pavogtą kalytę muša pavadžiu | Diena.lt

ELGESYS ŠOKIRUOJA: IŠ PRIEGLAUDOS PAVOGTĄ KALYTĘ MUŠA PAVADŽIU

  • 15

Pirmadienio rytą Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė prašė žmonių pagalbos ieškant šunelio vagilės. Po pietų portalo redakciją pasiekė informacija, kad moteris surasta, o gyvūnas saugiai grįžo atgal į prieglaudą.

„Rasti prie prieglaudos išmestus gyvūnus seniai ne naujiena. Tačiau šuns vagystė – pirmą kartą“, – taip socialiniame tinklalapyje „Facebook“ savo apmaudą lieja prieglaudos vadovė.

Su portalu bendravusi R. Liberienė pasakoja, kad protu nesuvokiamas elgesys užfiksuotas vakar, sekmadienį, apie 16.31 val.

„Pavogta sterilizuota kalytė, kuriai dar neištraukti siūlai. Kaip matosi iš kameros užfiksuoto vaizdo – tikrai ne pati maloniausia moteris ją išsivežė“, – apie tai, kad vedamas iš voljero gyvūnas dar ir tampomas, užsimena pašnekovė.

Kaip teigia šuneliais besirūpinanti R. Liberienė, apie šį incidentą jai pranešė savanoriai, kurie dirba prieglaudoje. Vadovę jie informavo, kad voljero durys atlapos, viena kalytė bėgioja po teritoriją, o kita – dingusi.

„Neradusi vienos kalytės nusprendžiau peržiūrėti kamerų įrašą ir likau šokiruota. Su savanoriais įtariame, ar nebus šunelį išsivežusi pati šeimininkė. Matosi, kaip moteris eina tiesiai prie šunelio. Nesuprantama, kam jį vogti. Čia tikriausiai veikia ir pilnatis“, – apie pirmą tokį atvejį draugijos gyvavimo istorijoje pasakoja moteris.

Šiandien dėl įvykio R. Liberienė kreipėsi į teisėsaugą. Po pietų, operatyvių pareigūnų ir gyvūnų globos draugijos narių dėka, surasta ieškota moteris. Pasirodo, kad ji nebuvo šunelio šeimininkė, kaip buvo spėjama iš pradžių.

„Ji mums sakė: reikėjo šuns, tai ir pasiėmiau. Baisu, kaip taip galima. Pareigūnai ją išsivežė į komisariatą, o kalytę grąžinome pas mus į prieglaudą“, – detales portalui pasakojo R. Liberienė.

Kol kas neaišku, ar moteriai gresia atsakomybė tik už vagystę, ar kartu ir už žiaurų elgesį su gyvūnu. Šie sprendimai bus priimti atlikus visus reikalingus tyrimo veiksmus.

GALERIJA

  • Elgesys šokiruoja: iš prieglaudos pavogtą kalytę muša pavadžiu
  • Elgesys šokiruoja: iš prieglaudos pavogtą kalytę muša pavadžiu
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kaunietis

blogai saugomi prieglaudoje gyvūnai,jeigu bet kas gali ateiti ir pasiimti.Manau gauna tokios prieglaudos valstybės pinigų,tada kodel blogai dirba atsakingas asmuo.

Plepat ir plepat, visu gaila bet tik lot mokat.

Urodai maziau komentuokit tas nesamones visi padeja ant jusu tu mentu kol nebus savivales tol verkslensit kaip loxai visa gyvenima. Pati zmogu su botagu sulupt. Zmogus galva turi ir galvoja galva, jai taip diktuoja protas tada pacia ant sniuro ir patasai kol cyps tada pajus suns kaili, nemanau kad pasikartotu tokie dalykai antra kaip kaip pabutu gyvuno vietoi.. o su jusu tom baudom subine visi valos ir visiems poxui. Kam is to nauda? Tik valstybei, bent tas baudas reikiamai panaudotu globes namams ar dar kam.

tik dideles finansines baudos

turi ikresti proto ir drausmes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS