Garsiausiu šalies pedofilu laikomo E. Čekanavičiaus bausmė eina į pabaigą? | Diena.lt

GARSIAUSIU ŠALIES PEDOFILU LAIKOMO E. ČEKANAVIČIAUS BAUSMĖ EINA Į PABAIGĄ?

  • 70

Kaune prieš porą savaičių nugriaudėjęs nusikaltimas ir įtariamojo pagrobėjo suėmimas priminė kitą skaudžią istoriją. Puikiai suplanuotus nusikaltimus prieš vaikus ilgus metus vykdė garsiausiu šalies pedofilu laikomas Ervydas Čekanavičius. Apie susidūrimą su juo ir tai, kaip išaiškinti nusikaltimus prieš keliolika metų padėjo žiniasklaida, pasakojo kriminalinių knygų autorius, žurnalistas Dailius Dargis.

E. Čekanavičius ilgus metus kūrė intelektualo įvaizdį, vadovavo ne vienai, neva, žmogaus teises ginančiai organizacijai. Nusikaltėlis teistas dviženklį skaičių kartų, ne kartą buvo baustas ir už seksualinius nusikaltimus. Remiantis portalo „Lrytas“ duomenimis, 2012 m. Lietuvos apeliacinis teismas jam 2009 m. skirtą septyniolikos metų laisvės atėmimo bausmę sumažino iki penkiolikos metų. Elementari matematika atskleidžia, kad į laisvę mažamečius svaiginęs ir seksualiai išnaudojęs E. Čekanavičius turėtų būti paleistas šiemet, 2024-aisiais. Paprašyta tokią matematiką pakomentuoti, Lietuvos kalėjimų tarnyba tai patvirtinti atsisakė, remdamasi tuo, kad taip gali pažeisti E. Čekanavičiaus teisę į privataus gyvenimo užtikrinimą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Aukas jis apsvaigindavo savo gamybos psichotropinėmis priemonėmis, nusivesdavo pas save į namus. Rodos, yra buvę ir nusikaltimų ir viešose vietose. Ten tikrai daugybė atvejų – kiek žinau, jo kaimynai tiesiog kraupdavo nuo to, kad į namus vaikščiojo mažamečiai“, – pasakojo D. Dargis.

Jei jis grįš į laisvę, netikiu, kad jis bus pasitaisęs. Manau, kad užsiiminės tuo pačiu.

E. Čekanavičiaus aukomis tapo daugybė vaikų. Pirmieji jį demaskavę buvo ne policijos pareigūnai, o žurnalistai. Egzistuoja archyvinė medžiaga, kurioje nusikaltėliui rodomos jo paties nuotraukos apnuogintu kūnu, o prie jo lytinių organų – išnaudojamos aukos. Į kai kuriuos tokius kadrus E. Čekanavičius tuomet atsakė, kad lytinis aktas jose nefiksuotas – „jis tik davė pauostyti“.

D. Dargis prisiminė ir tai, kad jam pačiam yra tekę bylinėtis su teistu pedofilu.

„Mes buvome iškapstę faktų apie jo praeitį. Po vieno teismo posėdžio tiesiog ėjau Vilniaus Gedimino prospektu ir pamačiau jį einantį su mažamečiu berniuku. Po paros paaiškėjo, kad jis jį išprievartavo, apsvaigino“, – pasakojo žurnalistas.

Būtent už tą nusikaltimą E. Čekanavičius buvo nuteistas ir dabar vis dar atlieka laisvės atėmimo bausmę.

„Jei jis grįš į laisvę, netikiu, kad jis bus pasitaisęs. Manau, kad užsiiminės tuo pačiu“, – teigė D. Dargis.

Remiantis portalo „Delfi“ duomenimis, E. Čekanavičiaus butas Kaune, Vilijampolėje, yra saugomas už kauniečių pinigus. Jame už kauniečių lėšas miesto savivaldybė sumontavo 2,5 tūkst. vertės signalizaciją.

Apie rezonansinius nusikaltimus Lietuvoje priminė laida „KK2“. Komandos tyrimus bei pokalbius su aukomis bei tyrėjais galite pamatyti LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Ne tas pagrindinis

Idėjinis vadas buvo Knystau.as.

Vilius mateiška

Manau kondratas(celofanu vardu) galimai susijes su šiuo pedofilija teistu vyru. Galimai uostė.

Vilius mateiška

Idomu ar bartosevicius galimai dave tik pauostyt? Manau galimai celofanas susijes su šiais asmenimis-tai reiktu irgi istirti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS