Girta prie vairo įkliuvusi teisėja G. Kazilionienė išeina atostogų | Diena.lt

GIRTA PRIE VAIRO ĮKLIUVUSI TEISĖJA G. KAZILIONIENĖ IŠEINA ATOSTOGŲ

Neblaivi vairavusi teisėja Gražina Kazilionienė nuo ketvirtadienio išeina atostogauti.

„Po to įvykio ji turėjo nedarbingumą iki šiandien dienos, o nuo rytdienos ji pasiėmė atostogas iki lapkričio 23 dienos. Turi nepanaudotų atostogų“, – BNS trečiadienį sakė Panevėžio teismo atstovė Irma Gritėnienė.

Pasak I. Gritėnienės, tikimasi, kad iki teisėjos atostogų pabaigos bus išspręstas klausimas dėl teisėjos darbinės veiklos.

Teismų informacinė sistema „Liteko“ skelbia, kad G. Kazilionienė šią savaitę turėjo nagrinėti įvairias baudžiamąsias bylas, skelbti jose nuosprendžius. Kol kas jos bylos nenagrinėjamos ir neperduodamos kitiems teisėjams. 

I. Gritėnienės teigimu, G. Kazilionienė yra parašiusi paaiškinimą dėl įvykio.

Ketvirtadienį, lapkričio 1 dieną, kelyje Vilnius-Panevėžys sulaikyta neblaivi automobilį „BMW 530“ vairavusi Panevėžio apylinkės teismo teisėja G.  Kazilionienė. Jai nustatytas 1,85 promilės girtumas, pranešė Policijos departamentas.

Neblaivi 57 metų teisėja sulaikyta praėjusį ketvirtadienį apie 13 val. 20 min. Panevėžio rajone, kelio Vilnius-Panevėžys 122-ajame kilometre.

Penktadienį teisėja G. Kazilionienė į darbą neatvyko, teismo vadovus informavo, kad lankosi pas gydytoją.

Šio teismo pirmininko pavaduotoja kreipėsi į Teisėjų tarybą ir Panevėžio apygardos teismo pirmininką, prašydama imtis skubių veiksmų dėl sulaikytos neblaivios vairuojančios automobilį teisėjos tolesnio pareigų vykdymo.

Teisėjų taryba anksčiau skelbė svarstysianti neblaivios vairavusios teisėjos elgesį.

„Su neblaivių vairuotojų problema teismuose susiduriama kiekvieną dieną – pernai Lietuvos teisėjai išnagrinėjo apie 3,3 tūkst. baudžiamųjų bylų dėl vairavimo neblaiviam, kai kraujyje rasta daugiau negu 1,5 promilės alkoholio. Ši problema mūsų visuomenėje išties opi – akivaizdu, kad ji nepriklauso nei nuo socialinės padėties, nei nuo statuso, nei nuo užimamų pareigų“, – praėjusią savaitę platintame pranešime pažymi Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kas apmokes nedarbingumo lapeli

Kas apmokes nedarbingumo lapel? Mokesciu moketojai?

O dieve

Prasideda šou,kas per salis sita lt toks jausmas ne tik neturtinga salis bet ir tiesos 0

Anonimas

Tai sėdi salėje,akys drumzlinos,o kaip gali vesti posedį,nesuvokiama.Taip ir sėdi žmonės už grotų nekalti per tokias teisėjas,neišklauso ką sako.Štai ir pavyzdžiai aiškūs.Tik kaip gydytoja traktavo jos lygą neaišku,ir kaip galėjo išduoti nedarbingumo lapelį,juk girtiems neišduodami. Bet matomai ranka ranką plauna.Tai štai tau ir teisingumas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS