Gudria schema vyras džiaugėsi neilgai: už pasipelnymą iš moterų prostitucijos – kalėjimas | Diena.lt

GUDRIA SCHEMA VYRAS DŽIAUGĖSI NEILGAI: UŽ PASIPELNYMĄ IŠ MOTERŲ PROSTITUCIJOS – KALĖJIMAS

  • 0

Šiaulių apylinkės teismas kaltu dėl pelnymosi iš moterų prostitucijos pripažino 45-erių šiaulietį ir skyrė jam vienerių metų ir septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokuratūra, teismas nustatė, kad šiaulietis buvo sutaręs, jog minėtos moterys savarankiškai dės skelbimus į internetinę svetainę apie už atlygį teikiamas seksualines paslaugas.

Kaip skelbiama nuosprendyje, nuo 2022 metų gegužės iki 2023 metų kovo mėnesio jos priimdavo užsakymus iš klientų, derindavo laikus bei vietas tam tikslui išnuomotuose butuose Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Nustatyta, kad moterys pačios pirkdavo priemonių ir rūbų, o nuteistasis padengdavo pusę šių išlaidų. Vyras vežiodavo moteris į numatytas vietas paslaugoms teikti ir rūpindavosi jų saugumu.

Šiaulietis pažadėjo jas saugoti ir padėti, jei atėjus klientams joms kažkas atsitiktų. Už tokią bendradarbiavimo schemą moterys šiauliečiui perduodavo pusę iš prostitucijos gautų pajamų.

Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek ir baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisme metu, nuteistasis savo kaltę pripažino pilnai.

Vyras anksčiau ne kartą teistas, pastarąjį kartą – dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos bei prekybos žmonėmis, o 2022 metų kovą paleistas iš pataisos namų.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Kerys, ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS