Į keturias įkalinimo įstaigas įvedamos specialiosios paskirties pajėgos | Diena.lt

Į KETURIAS ĮKALINIMO ĮSTAIGAS ĮVEDAMOS SPECIALIOSIOS PASKIRTIES PAJĖGOS

Teisingumo ministerija ir Kalėjimų departamentas imasi kraštutinių priemonių. Turima duomenų, kad bet kurią akimirką šalies pataisos namuose gali prasidėti nuteistųjų protestai ar net riaušės.

Į keturias šalies įkalinimo įstaigas skubiai įvedamos specialiosios paskirties pareigūnų pajėgos, kurios čia budės ne mažiau kaip mėnesį. Taip pat maksimaliai stiprinamas kasdien nuteistųjų priežiūrą vykdančių pareigūnų skaičius, rotuojami kalėjimo įstaigų pareigūnai, nuteistieji pervežami į kitas įkalinimo įstaigas, į pagalbą pakviesti kinologai, pasieniečiai, Viešojo saugumo tarnybos būriai, praneša DELFI.

Viešojo saugumo tarnybos bei Kalėjimų departamento Prevencinės grupės sustiprintos pajėgos jau nuo penktadienio pradeda dirbti Pravieniškių, Alytaus, Kybartų ir Marijampolės pataisos namų teritorijoje. Tačiau, DELFI turimomis žiniomis, kai kuriuose pataisos namuose papildomi pareigūnai dirbs jau ateinančią naktį.

Tokių priemonių imamasi, gavus žvalgybinės informacijos apie rengiamą organizuotą nuteistųjų protesto akciją - riaušes.

„Turime informacijos - ir kriminalinės žvalgybos, ir kitos, kad mūsų paskutiniu metu vykdomos įkalinimo vietų reformos nepatinka nuteistiesiems. Ypač tiems, kurie iki šiol galėjo leisti sau ir už grotų propaguoti subkultūrą, daryti nusikaltimus, išnaudoti kitus nuteistuosius ar net veikti drauge su nesąžiningais pareigūnais. Todėl kaip atsakomąją reakciją į mūsų veiksmus, nuteistieji gali bandyti sukelti visuotines riaušes šalies įkalinimo įstaigose. Tam esame pasiruošę, sakau tai atsakingai, ir lai tokie asmenys žino, kad valstybės jie neišgąsdins ir mes nesitrauksime“, - DELFI sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius po ketvirtadienio apsilankymo Pravieniškių pataisos namuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

migle

Ant kojų dėkite grandines,kaip amerikoje,ir griežtinti su telefonais.jie skambina saviems ir kiekviena karta is kito telefono

kaikam

nepatinka teisingi kom bet tai ir yra tie kurie sodina zmogu uz pavogta vista nes jis valgyt norejo su zmogzudziais po to ? kodel jie visi tokie bjaurus isskyrus daktari/uko genus kuris siandien tos socmafijos kone sventas tai lieka tik paleisti ir polici/jai nereikes teptis leteneliu ir /prestizo/ kaipGarliavos sturme.....

Žemaitijos kaunietis

Lietuvoje gyvename pagal taisyklę meduolis ir lazda(visose srityse).Kaliniai lig šiol buvo vaišinami tik meduoliais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS