Į teismą keliauja Šiaulių ligoninės korupcijos byla | Diena.lt

Į TEISMĄ KELIAUJA ŠIAULIŲ LIGONINĖS KORUPCIJOS BYLA

Teismui perduodama Šiaulių ligoninės korupcijos byla – joje už kyšininkavimą anksčiau nuteistas buvęs Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Petras Simavičius kaltinamas kyšininkavimu, piktnaudžiavimu bei didelės vertės turto pasisavinimu veikiant su bendrininkais.

Kaip informavo prokuratūra, Šiaulių apygardos teismui perduotoje byloje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir didelės vertės turto svetimo pasisavinimo taip pat pareikšti Šiaulių ligoninės Strateginio valdymo direktorei Aušrelei Šalkauskienei bei Infrastruktūros direktoriui Vygentui Jociui. Dar vienas asmuo – individualios įmonės savininkas R. J. J. kaltinamas P. Simavičiaus papirkimu.

„Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Respublikinėje Šiaulių ligoninėje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, kurioje dalyvavo buvęs Šiaulių ligoninės generalinis direktorius P. S., Strateginio valdymo direktorė A. Š. bei Infrastruktūros direktorius V. J.“, – teigia prokuratūra.

Ikiteisminiame tyrime išsiaiškinta, kad kai kuriems ligoninės darbuotojams buvo skiriami priedai ir priemokos prie atlyginimų, tačiau juos gavę darbuotojai, vykdydami vadovų nurodymus, pastariesiems didžiąją dalį gautų pinigų atiduodavo.

Pasak prokurorų, taip 2010-2015 metais buvo pasisavinta daugiau nei 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės lėšų.

STT surinkti duomenys rodo, kad buvęs P. Simavičius 2005-2015 metais sistemingai iš R. J. J. priimdavo kyšius, kurių bendra vertė siekia daugiau nei 15 tūkst. eurų, už verslininko įmonei palankius sprendimus dėl patalpų nuomos ritualinėms paslaugoms teikti ir mokamo mirusiųjų kūnų pervežimo.

Teismui perduodama baudžiamoji byla atskirta iš 2015 metais STT pradėto didelės apimties korupcijos, lėšų pasisavinimo Šiaulių ligoninėje tyrimo.

Įtariama, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai. Taip pat tiriamos aplinkybės, susijusios su ligoninės lėšomis įsigytais ir galimai pasisavintais įvairiais brangiais daiktais bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų P. Simavičių atleido šių metų kovo 1 dieną, iki tol nuo tyrimo pradžios P. Simavičius buvo nušalintas nuo pareigų. Sveikatos apsaugos ministerijos skelbtą naujo vadovo konkursą laimėjo Šiaulių teritorinės ligonių kasos vadovas Remigijus Mažeika, jis į pareigas dar nepaskirtas. Šiuo metu ligoninei laikinai vadovauja Antanas Pauliukas.

Apeliacinis teismas nuo tyrimo atskirtoje byloje liepą paliko galioti žemesnio teismo sprendimą, kuriuo P. Simavičius pripažintas kaltu paėmus 50 eurų kyšį už tai, kad asmeniui būtų išduotas trijų dienų nedarbingumo pažymėjimas, nenurodant alkoholio vartojimo. Jam taip pat uždrausta trejus metus eiti vadovaujamas pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS