Internautai piktinasi: raudonas šviesoforo signalas policininkams negalioja? | Diena.lt

INTERNAUTAI PIKTINASI: RAUDONAS ŠVIESOFORO SIGNALAS POLICININKAMS NEGALIOJA?

  • 2

Virtualioje erdvėje plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas galimai nederamas policijos pareigūnų elgesys.

Sekmadienį internautas Deividas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame degant raudonam šviesoforo signalui policijos automobilis pervažiavo sankryžą. „Lietuvos policija, tai ir per raudoną šviesoforo signalą galima važiuoti, kaip ir užtraukinėti rankinį stabdį?“, – rašoma po vaizdo įrašu, patalpintu socialinio tinklapio „Facebook“ grupėje „Viskas apie automobilius“.

Pažeidimą, anot pilietiško tautiečio, padarė sankryžoje į kairę sukęs „Škoda Yeti“ markės automobilis, kurio valstybinis automobilio numeris yra HOP 347. Pažeidėjų dėmesį vaizdo įrašu pasidalijęs vyras bandė atkreipti dėmesį naudodamas garso signalą. „Kad nekiltų pykčių ir klausimų, tai vaizdo įrašo garsas šiek tiek skuba, garso signalą naudojau, kai jie jau buvo pravažiavę pro raudoną šviesoforo signalą“, – rašo Deividas.

Po 79 pasidalijimų sulaukusia žinute užvirė internautų diskusija. „Negerai padarė, bet jūs taip pat pažeidėte Kelių eismo taisykles. Garso signalas mieste naudojamas tik išskirtiniu atveju, tarkim, norint išvengti avarijos“, – rašė internautas Jonas. „Jie juk važiavo į iškvietimą, tik nespėjo švyturėlių įsijungti“, – sarkastiškai nuomonę dėstė Kristina. „Nieko tokio juk, galima taip. Nebuvo jokios grėsmės, viskas gerai apskaičiuota ir įvertinta“, – juokavo Julius.

Portalui susisiekus su policijos atstovais paaiškėjo, kad jie vaizdo įrašą matė. „Negaliu komentuoti, koks buvo šviesoforo šviesų išsidėstymas. Nėra aišku ir kurioje vietovėje buvo užfiksuotas įvykis. Kai išanalizuosime situaciją, paskelbsime ir atsakymus“, – teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Marija Kazanovič.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Sk'Vernelio Ver-diktas: "Vsio zakonno".

taigi

juk mus valdo tie patys reiskia viskas galima....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS