JAV teismas sustabdė N. Venckienės ekstradiciją | Diena.lt

JAV TEISMAS SUSTABDĖ N. VENCKIENĖS EKSTRADICIJĄ

  • 47

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) federalinis teismas Čikagoje antradienį laikinai sustabdė buvusios teisėjos ir parlamento narės Neringos Venckienės ekstradiciją.

N. Venckienės ekstradicija sustabdyta iki kito teismo posėdžio, kuris įvyks kitą savaitę, praneša aujienų agentūra „Associated Press“.

Jos advokatai prašė atidėti ekstradiciją metams, kol bus priimti sprendimai dėl N. Venckienės prieglobsčio prašymo.

Atskiru sprendimu JAV teismas gali atidėti ekstradiciją dar vėlesniam laikui.

Į antradienio posėdį N. Venckienė atvyko apsirengusi oranžiniais kalėjimo rūbais ir surakintomis kulkšnimis. Prieš nuvesdinama atgal į kalėjimą ji nusišypsojo savo sūnui.

Lietuvos prokurorai siekia N. Venskienės grąžinimo į Lietuvą, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

JAV Valstybės departamentas praėjusią savaitę nurodė, kad N. Venckienė bet kada gali būti išsiųsta į Lietuvą.

Interviu „The Associated Press“ balandį N. Venckienė teigė bijanti būti nužudyta, jei būtų grąžinta į Lietuvą, nes ji esą padėjo atskleisti įtakingų pedofilų tinklą. Bėglė pridūrė, kad mielai taptų JAV piliete.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis N. Venckienės brolis Drąsius Kedys, kaltinęs grupę asmenų seksualiniais nusikaltimais prieš jo ir Laimutės Stankūnaitės dukterį. D. Kedys nuo teisėsaugos pasislėpė ir vėliau buvo rastas negyvas. Jo ir L. Stankūnaitės dukros globėja tapo N. Venckienė. Jai nevykdant teismo sprendimo perduoti mažametę motinai, 2012 metais mergaitė iš namų Garliavoje paimta dalyvaujant gausioms policijos pareigoms.

Vėliau į Seimą išrinkta N. Venckienė išvyko iš Lietuvos parlamentams panaikinus jos teisinę neliečiamybę 2013 metais, netrukus paskelbta jos paieška.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Anonimas

Sveiku protu nesuvokiama,teismas mano,kad Kedys nužudė ,Teismas mano kad sesuo Kedžio,kaimynė,seneliai gal patys ıteikė mergaitei tai rodyti ką darė ūsas.Visur tik melas melas.Pedofilijos klanas nemažai čia darbuojasi.O tiesa su laiku vis vien paaiškės.Ir šitai manančių teisėjų grupei teks atsakyti skaudžiai.Kiek per juos nukentėjo žmonių. Iš atminties dar niekas neištrinta.Teisybė turi nugalėti.Visai Kedžio šeimai,kaimynams ir tie kurie prisideda linkiu stiprybės,ištvermės. Visada tikėjau Kedžių tiesa.Neringa būk stipri.

jei

ja atsius i Lietuva tai bus aisku kas valdo jav teismus tai d. pinigai o juos valdo zydu bankininkai ir darosi aisku kas musu /globejai/ ir kas 10 vad. lirvaku suteike pilietybe ir kas griauna Lietuvos valstybingumo paminklus.........

Vilte

Pati turejau su teismais problemu ten dingsta irodymai irasai .viskas sprendziama aferistu naudai tai kai vyksta teismai bei renkami irodymai .ir tada as susiekiau su venskiene ka man daryti ji pasake dabar apkaltins tave nors pinigus pavoge is taves ir ka taip ir atsitiko .lietuvoje teisybe pas ka pinigai ar galia .laikykis neringa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS