Juvelyrinių dirbinių vagims gresia iki 10 metų nelaisvės | Diena.lt

JUVELYRINIŲ DIRBINIŲ VAGIMS GRESIA IKI 10 METŲ NELAISVĖS

  • 0

Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūra baigė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų 2015 m. rugpjūčio 1 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimo Šilutėje.

Minėtą dieną apie 14.10 val. du vyrai, slėpdami savo veidus po tamsintais akiniais bei gobtuvais, įsiveržė į parduotuvę, esančią Šilutėje, Lietuvininkų g., ir pardavėjai į veidą pripurškę dujų, kirviu išdaužė vitrinas bei pradėjo vieną po kitos jas „švarinti“.

Vyrai į maišą dėjo viską, kas papuola po ranka. Tuo tarpu nuo plėšikų nukentėjusi ir vos matanti dujų apakinta pardavėja nepasimetė ir į juos metė kėdę.

Gretimoje patalpoje buvusi kita darbuotoja, išgirdo kolegės šaukimą ir atbėgusi į prekybos salę pamatė du vyrus, daužančius prekybines vitrinas.

Moteris nedelsdama nuspaudė apsaugos pultelį. Apsaugos tarnybos darbuotojai su plėšikais prasilenkė, vagys buvo tik ką pasprukę iš patalpų.

Parduotuvė atrodė lyg po karo: išdaužyti vitrinų stiklai, aplink šukės, ant grindų gulėjo kirvis ir krepšys, apvirtusi kėdė ir išmėtyti gaminių padėklai.

Tiriant šį nusikaltimą nustatyta, kad nusikaltėliai ruošėsi iš anksto. Tos pačios dienos rytą jie netoli parduotuvės paliko du dviračius, skirtus pasprukti iš nusikaltimo vietos ir nuėjo apžiūrėti parduotuvę.

Po apiplėšimo vyrai spruko dviračiais. Vienam jų pakeliui nulūžo dviračio sėdynė, todėl toliau jie bėgo.

Žaibiškos vagystės metu iš parduotuvės pavogta apie 550 įvairiausių dirbinių: apyrankių, grandinėlių ir žiedų, kurių vertė - apie 20 657 eurai.

Per pusmetį pareigūnai išsiaiškino įtariamųjų ratą. Kai nebeliko abejonių dėl įtariamųjų kaltės, pareigūnai juos sulaikė. 31 ir 36 metų ne kartą teisti vyrai plėšti parduotuvės atvyko iš Rokiškio rajono. Regis, jie tikėjosi, jog neįklius.

Įtariamieji kaltinami svetimo turto sugadinimu bei plėšimu, veikiant bendrininkų grupėje. Jiems gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 10 metų.

GALERIJA

  • Juvelyrinių dirbinių vagims gresia iki 10 metų nelaisvės
  • Juvelyrinių dirbinių vagims gresia iki 10 metų nelaisvės
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS