Kalvarijos pasieniečiai sulaikė, įtariama, Belgijoje vogtą automobilį | Diena.lt

KALVARIJOS PASIENIEČIAI SULAIKĖ, ĮTARIAMA, BELGIJOJE VOGTĄ AUTOMOBILĮ

  • 1

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą automobilvežiu gabentą „Renault Megane“. Šios transporto priemonės nuo užpraėjusių metų žiemos ieškojo belgų teisėsauga.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Mercedes Benz“ su priekaba.

Sunkiasvorė transporto priemonė ir priekaba paženklintos lietuviškais registracijos numeriais.

Automobilvežį, kuriuo iš Vakarų Europos buvo gabenamos 8 naudotos mašinos, vairavo 25-erių metų Ukrainos gyventojas. Jis yra samdomas Lietuvoje registruotos transporto priemonių gabenimu užsiimančios įmonės darbuotojas. Kartu su ukrainiečiu vyko 30 metų jo tautietis.

Pasieniečiams tikrinant gabentų automobilių dokumentus, vairuotojas nepateikė vieno iš automobilių – „Renault Megane“ – registracijos dokumentų. Paaiškėjo, kad šis 2017 m. pagaminta mašina, įtariama, yra pavogta ir ieškoma Belgijos teisėsaugininkų. Jie šios transporto priemonės paiešką paskelbė dar 2017 m. gruodį.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mašina buvo nukelta nuo automobilvežio ir saugoma Kalvarijos pasienio užkardoje.

Vairuotoją pasieniečiai apklausė ir leido jam tęsti kelionę bei gabenti kitus automobilius su tvarkingais dokumentais.

 

GALERIJA

  • Kalvarijos pasieniečiai sulaikė, įtariama, Belgijoje vogtą automobilį
  • Kalvarijos pasieniečiai sulaikė, įtariama, Belgijoje vogtą automobilį
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nerijus

Reikia issiaiskinti, kur tiek laiko buvo tas automobilis, juk taip ilgai nekeliavo I Lietuva.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS