Kėdainių savivaldybės administracijos direktorius įtariamas sukčiavimu | Diena.lt

KĖDAINIŲ SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIUS ĮTARIAMAS SUKČIAVIMU

  • 1

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktoriui „darbiečiui“ Romualdui Gailiūnui pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Įtarimai taip pat pateikti Kėdainių miesto seniūnijos seniūnui Alvydui Kleivai. Jo darbo vietoje ir namuose trečiadienį atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Valdininkai įtariami dėl sukčiavimo, neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimo ir piktnaudžiavimo.

Kaip BNS informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė Vaida Kibirkštytė, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai gruodį. R.Gailiūnas įtariamas tuo, kad pasinaudojo seniūnijos automobiliui priklausančia banko kortele ir įsipylė dyzelino ne į seniūnijai priklausantį automobilį.

R.Gailiūnas yra Darbo partijos Kėdainių skyriaus pirmininkės pavaduotojas. Skyriaus vadovė parlamentarė Virginija Baltraitienė BNS sakė, kad tokiu atveju turėtų būti stabdoma narystė partijoje.

„Reikia pirmiausiai su juo pasišnekėti. Tikrai negaliu nieko komentuoti nes nieko nežinau, bet šiaip esu už tai, kad tokiais atvejais būtų stabdoma narystė“, – sakė V.Baltraitienė.

Atliekant ikiteisminį tyrimą surinkta duomenų, kad seniūnas galėjo savintis ir švaistyti jam pagal pareigas patikėtą turtą, leisdamas neteisėtai kitiems asmenims naudotis elektroninėmis mokėjimo priemonėmis.

Seniūnas buvo sulaikytas ir po apklausos uždarytas į areštinę. Ketvirtadienį jis paleistas.

Abiems politikams skirta kardomoji priemonė – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Teisinė valstybė

Iš anksto sveikinu visus pakliuvusius su sėkmingu išsisukimu,nes manytina mūsų temidė kaip visada bus gailestinga valdininkams kaip ir milijonų vagims,o STT akcija taip ir liks akcija.Svarbu neužmirškite pagrndinės taisyklės kai paleidžia iki teismo-VISKĄ PASIDALINTI DRAUGIŠKAI...O į kamerą uždaro trumpam išgąsčiui galimai kad nepraeitų noras dalintis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS