Keturis žmones pražudęs BMW vairuotojas teismo nesugraudino | Diena.lt

KETURIS ŽMONES PRAŽUDĘS BMW VAIRUOTOJAS TEISMO NESUGRAUDINO

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį paliko galioti 8 metų laisvės atėmimo bausmę neblaiviam vairavusiam ir 4 žmones avarijoje pražudžiusiam Edvardui Gorodeckui.

Nuteistasis laisvės atėmimo bausmę turės atlikti atvirojoje kolonijoje. LAT verdiktas yra galutinis ir neskundžiamas.

Laisvės atėmimo bausmę E. Gorodeckui pernai spalį skyrė Panevėžio apygardos teismas. Teismas skyrė didesnę bausmę nei ji numatyta sankcijos vidurkyje – vidurkis 6 metai 6 mėnesiai laisvės atėmimo.

Atsižvelgta, kad E. Gorodeckas vairavo neblaivus, padarė neatsargų nusikaltimą, jo  pasekmės labai skaudžios, anksčiau teistas, net 15 kartų baustas administracine tvarka, iš jų – 11 kartų už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus. Be to, du KET pažeidimus padarė jau po šio eismo įvykio.

Teismo įsitikinimu, paminėtos aplinkybės apibūdina vyrą neigiamai, rodo jo polinkį pažeisti Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir jų nesilaikyti, elementarių visuotinai žinomų eismo saugumo taisyklių ignoravimą bei leidžia tvirtinti, kad jis nėra atsakingas ir drausmingas vairuotojas, o jam skiriamos nuobaudos jokio poveikio nedaro ir nesulaiko nuo naujų pažeidimų darymo.

Eismo nelaimė įvyko 2015 metų vasario 7 dieną Panevėžio rajone, Gailiūnų kaime, kelyje Panevėžys-Skaistgiriai-Pušalotas. Vėlų vakarą penkių neblaivių vyrų kompanija automobiliu BMW 730D trenkėsi į pakelės medį. Automobilis buvo visiškai sumaitotas, trys vyriškiai žuvo vietoje, ketvirtas mirė ligoninėje. Gyvas liko vienintelis E. Gorodeckas.

Per avariją du vyrai iškrito iš mašinos. Įtarta, kad BMW 730 galėjo vairuoti E. Gorodeckas, mašina priklausė vienam iš žuvusiųjų. Vyras buvo blaiviausias – jam nustatytas 1,48 promilės girtumas. Žuvusių 22-34 metų keleivių kraujyje rasta nuo 3 iki 4 promilių alkoholio.

LAT pažymėjo, kad nuteistojo pateiktą versiją, kad vairavo ne jis, Panevėžio apygardos teismas argumentuotai paneigė kaip neatitinkančią tikrovės ir tai pagrindė teisme išsamiai išnagrinėtais įrodymais.

„Pažymėtina, kad kasaciniame skunde akcentuojami tik nuteistajam palankūs liudytojų parodymai arba tų parodymų dalis, o toks įrodymų vertinimas neatitinka įstatyme įtvirtintos įrodymų vertinimo taisyklės vertinti jų visumą“, – paskelbė LAT.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Irena

Tai dar tokio senumo ivykis ir tik dabar nubaude kad jau praeis senaties terminas ir paleis dar vis laisveje nesupratau

koks agresyvus

tas anonistas.

Anonimas

ir rink zodzius nabage.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS