Kybartų pataisos namus drebina nauji incidentai | Diena.lt

KYBARTŲ PATAISOS NAMUS DREBINA NAUJI INCIDENTAI

Kybartų pataisos namuose, po Kalėjimų departamento inicijuotų, savaitgalį pradėtų kratų ir dar tęsiamų patikrinimų, įvyko nauji incidentai.

Vakar apie 15.40 val. lokalinio sektoriaus kiemelyje įvyko nuteistųjų konfliktas. Pareigūnai reagavo žaibiškai ir nutraukė įsiplieskusias muštynes. Iškviesti medikai 4 nuteistiesiems diagnozavo muštines žaizdas, todėl nuteistieji buvo pristatyti į gydymo įstaigą, teigiama pranešime.

Konflikto iniciatoriai yra nustatinėjami, įvykio aplinkybės tiriamos. Nuteistieji, incidento metu, žmones žalojančių, duriančių ar pjaunančių įrankių neturėjo.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo Kybartų pataisos namuose pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Kalėjimų departamento tyrimo grupė tęsia darbą Kybartų pataisos namuose.

Tą pačią dieną apie 16.10 val. gautas pranešimas, kad į Kybartų pataisos namus 31 metų Vilniaus rajono gyventojas atnešė daiktų. Jie turėjo būti perduoti 31 metų nuteistajam.

Kybartų pataisos namų apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnams rentgeno aparatu tikrinant vandens filtrų kasetes, dviejose kasetėse  buvo matomos neaiškios dėmės. Jos praardytos ir rasta birios, įtariama,  narkotinės medžiagos.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Krenta vadovų galvos

Savo ruožtu Kalėjimų departamentas praneša, kad antradienį per kratas Kybartų pataisos namuose pareigūnai rado 6 ryšio priemones, 6 SIM korteles ir naminio rago. Tyrimas tęsiamas toliau.

Visiškai nepriimtina situacija, kai nuteistieji nesilaiko įstaigos vidaus tvarkos taisyklių, o įstaigų darbuotojai neužtikrina nuteistųjų priežiūros.

Antradienį Teisingumo ministerija pranešė, kad po kalinių internetu transliuotų išgertuvių iš pareigų traukiasi laikinai Kybartų pataisos namams vadovavęs Rimantas Zaikauskas.

Iš pareigų taip pat traukiasi ir Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas Gintaras Zaveckis. 

Pastarajam teisingumo ministras Elvinas Jankevičius buvo išreiškęs nepasitikėjimą dėl netinkamai atliekamo darbo.

Po to, kai savaitgalį du nuteistieji internetu transliavo išgertuves Kybartų pataisos namuose, pataisos namuose pirmadienį atliktos masinės kratos, patikrinimai.

Ministras žada, kad tai nebus paskutinis kartas, kai įstaigoje vykdomos tokios priemonės.

E. Jankevičius taip pat teigė, kad situacija įkalinimo įstaigoje bus kontroliuojama iš ministerijos.

Tiesioginę transliaciją socialiniame tinkle vykdę kaliniai, pasak Teisingumo ministerijos, yra nustatyti, jiems pritaikyta nuobauda – perkėlimas į drausmės grupę.

Šiuo metu bausmes pataisos namuose atlieka 415 asmenų, teistų po kelis kartus. Įstaigoje draudžiama vartoti alkoholį, turėti ir naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis.

„Visiškai nepriimtina situacija, kai nuteistieji nesilaiko įstaigos vidaus tvarkos taisyklių, o įstaigų darbuotojai neužtikrina nuteistųjų priežiūros“, – sako Kalėjimų departamento direktorius Robertas Krikštaponis.

Imasi priemonių

Antradienį vyko visų įkalinimo įstaigų vadovų ir kriminalinės žvalgybos skyrių vadovų pasitarimas, jame dalyvavo Teisingumo ministerijos viceministras Ernestas Jurkonis, buvo aptarta situacija dėl bendrosios disciplinos užtikrinimo kiekvienoje įstaigoje.

Pasitarimo metu identifikuoti problemų židiniai, numatytas neatidėliotinų priemonių paketas bei ilgalaikių veiksmų strategija, skelbia Kalėjimų departamentas.

Įkalinimo įstaigose įgyvendinamos viešo ir neviešo pobūdžio priemonės, aktyvinama kriminalinės žvalgybos veikla. Įkalinimo įstaigų vadovai įpareigoti intensyvinti kratas, stiprinti išorės apsaugą, bendradarbiauti su policija. Taip pat sprendžiamas klausimas dėl ryšio priemonių aptikimo techninių priemonių taikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

karfdas

Salia isrikiuoti turetu but ir ministras ir visa chebra..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS