Iš Latvijos ir Lietuvos ūkių traktorius vogę vyrai stos prieš teismą | Diena.lt

IŠ LATVIJOS IR LIETUVOS ŪKIŲ TRAKTORIUS VOGĘ VYRAI STOS PRIEŠ TEISMĄ

  • 0

Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Marius Fokas baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje telšiškis ir 3 mažeikiškiai kaltinami traktorių iš Latvijos ir Lietuvos ūkių vagystėmis.

31-erių metų telšiškis kaltinamas ir nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu arba realizavimu, penktadienį pranešė Generalinė prokurratūra.

Telšių apskrities Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, pavyko išaiškinti 7 transporto priemonių vagystes ir jų kaltininkus.

Nuo 2017 metų sausio iki liepos pabaigos organizuota grupė galimai pavogė traktorių, automobilį, krautuvą, priekabą ir ekskavatorių iš įvairių Latvijos ir Lietuvos ūkininkų.

Ne vieną pavogtą transporto priemonę pareigūnams pavyko rasti jau parduotą, su pakeistu kėbulo VIN numeriu, pas kitus Lietuvos ūkininkus. Pastarieji ūkiui reikalingus traktorius iš ilgapirščių įsigijo už gerokai mažesnę nei rinkos kainą.

Tyrimo metu išaiškinta, kad kaltinamieji veikė apgalvotai, iš anksto parengę nusikalstamos veikos planą, aptarę, priemones, vietą ir laiką, surinkę informaciją apie didelės vertės transporto priemonių laikymo vietą.

Kaltinamieji naudojo prietaisus, skirtus automobilių apsaugos signalizacijų bei kitų radijo dažnių nuskenavimui ir atrakinimui.

Ne visus suplanuotus nusikaltimus pavykdavo įgyvendinti sklandžiai. Vieno iš traktorių Latvijoje užvesti nepavyko, o kitą užgrobus, transporto priemonė įvažiavo į vandens telkinį, tad ją teko ten ir palikti.

Šioje byloje proceso dalyviai pareiškė civilinių ieškinių beveik 70 tūkstančių eurų sumai.

Baudžiamasis kodeksas kaltinamiesiems numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS