Mažeikiuose sukčiai pralobo apsimetę pareigūnais | Diena.lt

MAŽEIKIUOSE SUKČIAI PRALOBO APSIMETĘ PAREIGŪNAIS

  • 1

Mažeikiuose telefoniniai sukčiai iš dviejų garbaus amžiaus gyventojų išviliojo 6 tūkst. 400 eurų, pranešė policija.

Nuo sukčių taip pat nukentėjo Vilniaus, Vilniaus ir Šiaulių rajonų gyventojai.

Pirmadienį apie 15 val. P. Vileišio gatvėje gyvenančiai 78-erių metų moteriai telefonu paskambino vyras. Jis apsimetė policijos pareigūnu ir vėliau atvyko į moters namus.

Sukčius teigė, kad moters turimi pinigai galbūt yra netikri ir juos reikia patikrinti. Tokiu būdu buvo išviliota 1 tūkst. 400 eurų, pranešė policija.

Po valandos pareigūnu prisistatęs vyras paskambino Naftininkų g. gyventojui. Policininku apsimetęs vyras iš 84-erių metų senolio apgaule išviliojo 5 tūkst. eurų.

Tą pačią dieną nuo sukčių nukentėjo ir Vilniaus gyventoja. Sausio 13-osios g. gyvenančiai 71-erių metų moteriai paskambinęs vyras išviliojo 500 eurų.

Pasisavino ir įmonės pinigus

Tuo metu Šiaulių rajone, Gedinčių kaime gyvenančiai 89-erių metų moteriai fiksuoto ryšio telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo pranešė apie tariamai anūkės sužalotą kitą asmenį. Jie tikino, kad gydymui reikalingi pinigai ir išviliojo 1 tūkst. 500 eurų. Pinigus moteris atidavė į namus atėjusiam nepažįstamam vyrui.

Sekmadienį Vilniaus rajone esančio Didžiosios Riešės kaimo gyventojai paskambinę sukčiai iš moters bei įmonės sąskaitų pasisavino 10 tūkst. 200 eurų

38-erių metų moteriai į mobilųjį telefoną paskambinę asmenys prisistatė policijos pareigūnais. Jie nurodė, kad per jos banko sąskaitas neva atliekami nelegalūs pavedimai.

Išvilioję moters elektroninės bankininkystės duomenis, sukčiai pasisavino moters sąskaitoje bei su ja susietoje įmonės sąskaitoje buvusius pinigus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Erzelis

Kas turi -tas ir atiduoda. Iš neturinčio-tik lazdą ...ir tos negaus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS