Per naujametinį savaitgalį vaiko teisių gynėjai sulaukė 388 pranešimų | Diena.lt

PER NAUJAMETINĮ SAVAITGALĮ VAIKO TEISIŲ GYNĖJAI SULAUKĖ 388 PRANEŠIMŲ

  • 0

Per Naujųjų Metų savaitgalį vaiko teisių gynėjai gavo 388 pranešimus dėl galimų vaiko teisių pažeidimų, praneša Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba. Bene tiek pat pranešimų gauta ir per viena diena ilgesnį Kalėdų savaitgalį.

„Iš viso sulaukėme 388 pranešimų, 90 atvejų reagavome skubiai, kartu su policija. Per savaitgalį saugią aplinką teko užtikrinti 123 vaikams“, – naujametine statistika dalijosi tarnyba.

Skelbiama, jog Naujųjų Metų savaitgalį daugiausia pranešimų gauta Kauno mieste – 64, Vilniuje – 52, Panevėžio apskrityje – 46. Daugiausiai vaikų saugią aplinką reikėjo užtikrinti Kauno apskrityje – 20, Klaipėdos ir Panevėžio apskrityje po 17.

„Daugiausia pranešimų gauta dėl nesaikingo alkoholio vartojimo, smurto artimoje aplinkoje, nesutarimų dėl tėvų. Fiksuota ir atvejų, kai alkoholį vartojo nepilnamečiai, pavyzdžiui, buvo atvejis, kai gavome pranešimą apie smurtą prieš nepilnametį, o nuvykus paaiškėjo, kad ir pats paauglys buvo neblaivus“, – praneša tarnyba.

Nurodoma, jog prieš savaitę, viena diena ilgiau trukusį ilgąjį Kalėdų savaitgalį, tarnybos iš viso sulaukė 390 pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus, iš jų 74 kartus teko reaguoti skubiai, kartu su policijos pareigūnais, saugi aplinka užtikrinta 103 vaikams.

Tuo metu pernai per naujametinį savaitgalį Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba sulaukė 198 pranešimų, į 69 iš jų reagavo skubiai, kartu su policija. Saugią aplinką pernai per Naujuosius užtikrinti prireikė 109 vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS