Nuo pasieniečių spruko išmetę beveik 30 tūkst. eurų vertės rūkalus | Diena.lt

NUO PASIENIEČIŲ SPRUKO IŠMETĘ BEVEIK 30 TŪKST. EURŲ VERTĖS RŪKALUS

  • 0

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du kontrabandininkus ir 10 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų, jų vertė siekia 29 tūkst. eurų.

Sulaikomi Šalčininkų rajono gyventojai priešinosi, todėl pasieniečiams teko panaudoti jėgą ir ašarines dujas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienio vakarą Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Liškūniškių kaimo prieigose pastebėjo penkis įtartinus asmenis. Ši vieta yra miške prie sienos su Baltarusija. Penkiukė ėjo nuo sienos ir nešė į polietileną supakuotas dėžes.

Pasieniečiams pradėjus sulaikymo veiksmus nešikai metė krovinį ir leidosi bėgti į skirtingas puses. Pareigūnams pavyko sulaikyti du vyrus. Juos pasieniečiai sutramdė panaudoję kovinės savigynos veiksmus ir ašarines dujas. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 28-erių ir 31-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Kitiems trims nešikams miške pavyko pasprukti.

Paaiškėjo, kad į Lietuvos gilumą iš viso gabenta 10 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje yra beveik 29 tūkst. eurų.

Pareigūnai patikrino vietovę, tačiau sienos pažeidimo požymių neaptiko. Įtariama, kad rūkalų dėžės kontrabandininkams Lietuvoje iš Baltarusijos buvo tiesiog permestos per sienos liniją jos nepažeidžiant.

Sulaikytųjų gyvenamosiose vietose pareigūnai atliko kratas. 31-erių Šalčininkų rajono gyventojo namuose pasieniečiai aptiko tyrimui reikšmingų daiktų.

Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS