Nustebo ir visko matę pasieniečiai: kontrabandiniai rūkalai – lauko tualete | Diena.lt

NUSTEBO IR VISKO MATĘ PASIENIEČIAI: KONTRABANDINIAI RŪKALAI – LAUKO TUALETE

  • 0

Švenčionių rajone pasieniečiai gaudė kontrabandininkus, jie svetimos sodybos lauko tualete norėjo paslėpti pusketvirto tūkstančio pakelių baltarusiškų rūkalų.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai stebėjo vieną sodybą Švenčionių rajono Šutonių kaime. Jos savininkas čia negyvena ir su sodyboje nutikusiais įvykiais, pirminiais duomenimis, nėra susijęs ir apie juos nieko nežinojo.

Į sodybos kiemą įsuko automobilis „Audi 100“. Ignalinos pasieniečiai pažino vairuotoją, 57-erių Švenčionių rajono gyventoją. Šalia sėdėjo dar vienas vyras. Mašina sustojo už ūkinio pastato prie lauko tualeto. Stebimi pasieniečių abu atvykėliai iš „Audi 100“ į tualetą pradėjo krauti polietilenu apvyniotas dėžes.

Jiems bebaigiant darbą pasirodė tolėliau buvę pasieniečiai. Krovikai pamatė pareigūnus, jų nurodymams nepakluso. Krovikai šoko į „Audi 100“ ir dideliu greičiu spruko iš sodybos.

Kaip skelbia VSAT, kadangi vairuotojas Švenčionių rajono gyventojas buvo žinomas ir apie šį įvykį jau buvo informuotos artimiausios sargybos, specialiųjų priemonių sodyboje pasieniečiai nusprendė nenaudoti.

Ties Ignalinos rajono Ceikinių kaimu, maždaug už 7 kilometrų nuo sodybos, „Audi 100“ stabdė kitas pasieniečių ekipažas, tačiau ir čia vairuotojas nesustojo. Jį pasieniečiai netrukus sulaikė Švenčionių rajono Vosiūnų kaime. Sulaikymo metu nei vairuotojas, nei kartu su juo važiavęs 24-erių Baltarusijos pilietis nesipriešino. Užsienietis į Lietuvą buvo atvykęs legaliai ir turėjo visus būtinus dokumentus.

Paaiškėjo, kad abu vyrai svetimos sodybos lauko tualete bandė paslėpti 3500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo lietuviui ir baltarusiui pradėtos administracinės teisenos. Jiems gresia baudos nuo 4000 iki 6000 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti Švenčionių rajono gyventojo „Audi 100“.

Be to, pasieniečiai vairuotojui dar pradėjo administracinę teiseną dėl nepaklusimo pareigūno teisėtam, aiškiai išreikštam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai Švenčionių rajono gyventojas dar gaus baudą nuo 850 iki 1200 eurų. Po apklausų abu vyrus pasieniečiai paleido. „Audi 100“ ir cigaretės saugomi Ignalinos pasienio rinktinėje.

GALERIJA

  • Nustebo ir visko matę pasieniečiai: kontrabandiniai rūkalai – lauko tualete
  • Nustebo ir visko matę pasieniečiai: kontrabandiniai rūkalai – lauko tualete
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS