Nužudymu įtariamą jaunuolį policija sulaikė autobusų stotelėje | Diena.lt

NUŽUDYMU ĮTARIAMĄ JAUNUOLĮ POLICIJA SULAIKĖ AUTOBUSŲ STOTELĖJE

  • 0

Kaimynės nužudymu įtariamą 20-metį Joniškio rajono gyventoją Šiaulių apskrities policijos pareigūnai pasivijo autobusų stotelėje. Čia jam buvo uždėti antrankiai ir įtariamasis atsidūrė areštinėje.

Po keleto valandų areštinėje atsidūrė ir dar vienas vaikinas – 22 metų pirmojo sulaikytojo draugas.

Ankstų lapkričio 24-osios rytą Bendrojo pagalbos centro telefonu buvo gautas pranešimas, kad Mekių kaime, savo namuose, gali būti nužudyta moteris.

Nuvykę nurodytu adresu, Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai įsitikino informacijos tikrumu - namuose, ant grindų, jie pamatė kraujuose paplūdusią be gyvybės ženklų moterį, jos kūne buvo matyti durtos žaizdos.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, pasitelkus papildomas pajėgas, buvo imtasi operatyvių įtariamojo paieškos veiksmų. Šiaulių rajone, Meškuičiuose, autobusų stotelėje, pareigūnai pamatė stovintį vaikiną. Jis jiems buvo gerai pažįstamas, kadangi dėl įstatymų pažeidimų reikalų su teisėsauga turėjo nuo 17 metų ir dėl to buvo nuolat prižiūrimas bei kontroliuojamas.

Sulaikytasis net 8 kartus teistas už vagystes ir fizinio skausmo sukėlimą bei 16 kartų baustas administracine tvarka už smulkias vagystes, turto sugadinimą ir viešosios tvarkos pažeidimus.

Atlikęs bausmę už eilinę savo vagystę, jis į Mekius grįžo šių metų birželio pabaigoje, iš karto buvo įtrauktas į policijos kontroliuojamų asmenų sąrašą ir kas savaitę tikrinamas.

Policija mano, kad tokia intensyvi pareigūnų kontrolė vaikinui nepatiko, tad jis spalio mėnesį išvyko į Vilnių ir į Mekius grįždavo tik savaitgaliais. Paskutinysis jo sugrįžimas buvo lemtingas.

Šeštadienio vakarą jis leido alaus ir 22 metų draugo kompanijoje. Pastarasis vaikinas pareigūnams irgi puikiai pažįstamas kaip aktyvus alkoholio vartotojas. Pareigūnai jam už smulkias vagystes ir viešosios tvarkos pažeidimus yra surašę 9 administracinio nusižengimo protokolus.

Paskutinė administracinė byla jam jam pradėta lapkričio 4 dieną už alkoholinių gėrimų nupirkimą nepilnamečiui. Jaunuolis yra sėdėjęs ir teisiamųjų suole, tik realios laisvės atėmimo bausmės nėra ragavęs, nes teismas jam skyrė bausmes, nesusijusias su laisvės atėmimu.

Šeštadienio vakarą vaikinai atsidūrė pas 43 metų kaimynę. Čia alus buvo gurkšnojamas toliau. Pirminiais duomenimis, jaunėlis užmigo, o jo draugas išėjo namo. Dėl ko tarp likusio sugėrovo ir namo šeimininkės kilo konfliktas, pasibaigęs peilio dūriais, aiškinasi tyrėjai.

„Tačiau pagrindinė incidento priežastis aiški – alkoholis“, – teigia policija.

Šiuo metu įtarimai dėl nužudymo pareikšti abiem vaikinams. 20-metis suimtas trims mėnesiams, 22 metų jo draugas – mėnesiui.

Policija sako, kad Mekių kaime alkoholį pamėgusių asmenų netrūksta. Alkoholis dažnai inspiruoja įvairius gyventojų tarpusavio incidentus ir nusikaltimus. Todėl ir policijos dėmesys šiam kaimui yra didesnis.

Jis įtrauktas į Joniškio rajono „karštų“ taškų sąrašą ir policijos nuolat vizituojamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS