Iš pareigų atleistas iš degtindario kyšio reikalavęs Simno policininkas | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ ATLEISTAS IŠ DEGTINDARIO KYŠIO REIKALAVĘS SIMNO POLICININKAS

  • 0

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas antradienį iš tarnybos atleido Simno policijos nuovados patrulį Saulių Zamblauską. Jis tarnybos neteko, kai įsiteisėjo jam paskelbtas nuosprendis dėl kyšininkavimo.

Pasak pranešimo, 40-metis S.Zamblauskas policijoje dirbo beveik 20 metų - jo vidaus tarnybos stažas 19 metų 10 mėnesių 26 dienos. Jeigu nebūtų nusikaltęs, netrukus būtų gavęs pareigūno pensiją.

Patrulį ir jo kolegą 2012 metų liepos 12 dieną sulaikė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto poskyrio ir Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad policijoje tyrėju dirbęs Arūnas Karčiauskas iš Alytaus rajone, Liuklingėnų kaime, gyvenančio ir naminę degtinę gaminančio A.A., periodiškai reikalaudavo mokėti jam kyšį už tai, kad jis nebūtų baudžiamas už naminės degtinės gaminimą. Mainais pažadėjo perspėti apie galimus kitų policijos pareigūnų patikrinimus. Prie šios nusikalstamos veikos padarymo prisidėjo A.Karčiausko tuometinis kolega - Simno policijos nuovados patrulis Saulius Zamblauskas.

Abiem policijos pareigūnams buvo pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo.

2013 metų kovo 1 dieną Kauno apygardos teismas išnagrinėjęs baudžiamosios bylos medžiagą A.Karčiauską ir S.Zamblauską pripažino kaltais padarius nusikalstamą veiką, abu nubausti 10,4 tūkst. litų bauda. Nuosprendžio nenaikino ir šią savaitę bylą peržiūrėjęs Lietuvos apeliacinis teismas.

Minėtas Simno policijos nuovados tyrėjas A.Karčiauskas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu, 2013 metų balandžio 12 d. už pareigūno vardo pažeminimą atleistas iš vidaus tarnybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS