Pasieniečiai Lazdijų rajone sulaikė galimai Nyderlanduose vogtus automobilius | Diena.lt

PASIENIEČIAI LAZDIJŲ RAJONE SULAIKĖ GALIMAI NYDERLANDUOSE VOGTUS AUTOMOBILIUS

  • 0

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lenkijos įvažiavusį marijampolietį, automobilvežiu gabenusį du apynaujus visureigius „Toyota“.

Pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų turimą informaciją, abi transporto priemonės praeitą savaitę buvo pavogtos Nyderlanduose.

Pirmadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnų ekipažas, patruliavęs kelyje Seinai–Lazdijai ties Akmenių kaimu (Lazdijų r.), patikrinti sustabdė automobilvežį „Mercedes-Benz“ su priekaba, ja buvo gabenami du visureigiai „Toyota“ be valstybinio numerio ženklų.

Iš Lenkijos įvažiavusią transporto priemonę vairavo 47-erių Marijampolės gyventojas.

Pasieniečiams jis padavė savo asmens ir automobilvežio bei priekabos dokumentus. Tačiau VSAT pareigūnams paprašius pateikti gabenamų automobilių registracijos liudijimus ir krovinio transportavimo važtaraštį (CMR) atsakė, jog tokių dokumentų jis neturi.

Vairuotojas paaiškino, kad visureigius „Toyota RAV 4“ ir „Toyota CHR“ pasikrovęs Nyderlanduose ir turėjęs nuvežti į Panevėžį.

Patikrinę šių dviejų, išankstiniais duomenimis, 2020 m. laidos, visureigių VIN (transporto priemonės identifikavimo numerius) Interpolo duomenų bazėje, pasieniečiai nustatė, kad jų paiešką balandžio 4 ir 5 dienomis paskelbė Nyderlandų policija.

Tokios laidos visureigių „Toyota RAV 4“ ir „Toyota CHR“ rinkos kaina, priklausomai nuo modifikacijos, ridos, komplektacijos, siekia 25 – 30 tūkst. eurų.

Vogtus, įtariama, automobilius gabenusį vairuotoją ir transporto priemones pasieniečiai sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Po apklausos vairuotojas paleistas, skyrus jam kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Automobiliai saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS