Pasieniečiams įkliuvo skysčio kontrabandą vežęs baltarusis | Diena.lt

PASIENIEČIAMS ĮKLIUVO SKYSČIO KONTRABANDĄ VEŽĘS BALTARUSIS

  • 0

Muitininkams įkliuvo Baltarusijos pilietis, kuris krovininio automobilio puspriekabėje-cisternoje slapta gabenęs 24 t dietilenglikolio, naudojamo gaminti aušinimo skysčiui arba kaip priedas dedamo į automobilinius langų ploviklius.

Gruodžio 7 d. krovininis vilkikas „Scania“, vairuojamas baltarusio A. P., iš Baltarusijos į Raigardo kelio postą atvažiavo popietę, apie 16 val.

Vairuotojas muitinės pareigūnams teigė, kad jo kelionės maršrutas tęsiasi į Lenkiją ir žodžiu deklaravo negabenantis prekių, kurių kiekis didesnis už nustatytas įvežimo normas ar kurioms taikomi draudimai ir apribojimai. Tačiau pareigūnams kilo įtarimų, kad vilkike gali būti slepiama kontrabanda, todėl buvo atlikta detali patikra mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Gavus rentgenogramą paaiškėjo, kad vilkiko puspriekabėje-cisternoje vairuotojas gabena 24 t dietilenglikolio. Vyriškis tai išgirdęs nustebo ir pareigūnams kartojo apie gabenamą krovinį nežinojęs.

Transporto priemonė kartu su kroviniu ir pilietis A. P. sulaikyti. Šiuo metu sprendžiama dėl kardomosios priemonės A. P. paskyrimo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS