Policija sulaikė automobiliu vykusius brakonierius su žuvimi | Diena.lt

POLICIJA SULAIKĖ AUTOMOBILIU VYKUSIUS BRAKONIERIUS SU ŽUVIMI

  • 2

Šiaulių rajone, Kuršėnuose, ketvirtadienio naktį policija sulaikė automobiliu vykusius brakonierius. Patikrinus automobilį, buvo rastas elektros žvejybos prietaisas ir pusšimtis įvairios žuvies.

0.20 val. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai sustabdė automobilį „Audi A6“. Jį vairavo 55 metų vyras, kartu važiavo 2 keleiviai – neblaivus (0,44 prom.) 42 metų vyras ir blaivus 24 metų vyras. Mašinoje rastas draudžiamas elektros žvejybos prietaisas.

Apie įvykį pareigūnai pranešė aplinkosaugininkams. Į įvykio vietą atskubėję Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Šiaulių agentūros pareigūnai automobilyje rado 23 lydekas, 2 lynus, 2 ešerius ir 15 kuojų. taip pat rastas elektros prietaisas žuvims gaudyti ir pripučiama valtis.

Automobilio keleiviai aplinkosaugininkams prisipažino, kad elektros prietaisu žuvis gaudė Šiaulių rajone, netoli Šilėnų, Ventos upėje. 55 metų vyras tikino tik geranoriškai vyrus pavėžėjęs savo automobiliu.

Už žvejyba su elektros prietaisu yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas už brakonieriavimą su elektros prietaisu, numato net laisvės atėmimą iki 2 metų. Automobiliu važiavę vyrai po apklausos paleisti.

Kaip skelbia aplinkosaugininkai, trijulei teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą. Aplinkosaugininkai skaičiuos kokia žala padaryta žuvų ištekliams. Pirminiais duomenimis. ji gali siekti daugiau kaip 3500 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

O policija žuvis apklausė, gal jos savo noru?.. :s (advokatai gali dar ne to prisigalvot)

Manau

Už brakonieriavimą,panaudojant elektros prietaisus,turi būti tik riali laisvės atėmimo bausmė,nes tai labai pavojingas ir didelę žalą darantis nusikaltimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS