Policijai įkliuvo automobilių ridą klastojęs šiaulietis | Diena.lt

POLICIJAI ĮKLIUVO AUTOMOBILIŲ RIDĄ KLASTOJĘS ŠIAULIETIS

  • 0

Šiaulių policijos pareigūnai išaiškino vyrą, klastojusį parduodamų naudotų automobilių ridos duomenis.

57 metų šiauliečio paslaugomis naudojosi automobilių pardavėjai iš visos Lietuvos, antradienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Vyro paslaugomis besinaudojusiems prekeiviams, pareigūnų teigimu, taip pat gresia atsakomybė.

Policijos duomenimis, vyras į policijos akiratį pateko, nes neturėdamas leidimo prekiavo naudotais automobiliais. Siekdami nustatyti šios veiklos apimtis, kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir kartu su Šiaulių apskrities valstybine mokesčių inspekcija pradėjo patikrinimą. Paaiškėjo, kad vyras ne tik be leidimo vertėsi prekyba,  automobilių elektros instaliacijos remontu, bet ir automobiliais prekiaujantiems asmenims padėdavo nuslėpti parduodamų transporto priemonių defektus ir tikrąją automobilių ridą.

Pasak policijos, vyras savo automobilį buvo pavertęs mobiliąja dirbtuve: jame buvo įranga ir prietaisai, reikalingi automobilių prekinei vertei pakelti. Įtariama, kad šiaulietis parduodamo automobilio ridos rodmenis, prekeivių pageidavimu, atsukdavo dešimtimis ar net šimtais tūkstančių kilometrų, kas pirkėjui sudarydavo iliuziją, jog automobilis buvo eksploatuotas neintensyviai.

Esant poreikiui, naudodamasis programavimo įranga, vyras užmaskuodavo ir kai kuriuos automobilių defektus: indikatoriai, pavyzdžiui, neberodydavo apsaugos pagalvių trūkumo.

Tokia paslauga tarp automobiliais prekiaujančių asmenų, policijos teigimu, buvo labai paklausi, nes ji kainuodavo daug pigiau negu pačių defektų šalinimas.

Įtariama, kad tokia neteisėta veika šiaulietis užsiėmė ne vienerius metus. Liepos 2-ąją vyras buvo sulaikytas vienoje automobilių pardavimo aikštelėje, jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla ir transporto priemonės ridos klastojimo.

Šiaulių policija teigia, kad įtariamųjų ratas šioje baudžiamojoje byloje plėsis, nes baudžiamoji atsakomybė laukia ir tų, kas, naudodamasis šiauliečio paslaugomis, sumažino automobilio ridą ar nuslėpė jo defektus ir taip apgavo automobilių pirkėjus.

GALERIJA

  • Policijai įkliuvo automobilių ridą klastojęs šiaulietis
  • Policijai įkliuvo automobilių ridą klastojęs šiaulietis
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS