Telšiuose apvogtas lombardas: du broliai į vidų pateko išgriovę sieną | Diena.lt

TELŠIUOSE APVOGTAS LOMBARDAS: DU BROLIAI Į VIDŲ PATEKO IŠGRIOVĘ SIENĄ

  • 1

Teismui perduoda byla, kurioje du broliai kaltinami vagyste iš lombardo.

Padaryta žala siekė 10 tūkst. eurų, trečiadienį pranešė Telšių apskrities policija.

Nusikaltimas įvykdytas 2017 metų lapkričio 6-ąją. Į Respublikos gatvėje esantį pastatą buvo įsibrauta išgriovus dalį sienos, o viduje laikomą turtą vagys pasiekė išlaužę grotas.

Po maždaug trijų mėnesių policijos pareigūnai nustatė pagrindinius su lombardo vagyste ir pagrobtų daiktų realizavimų susijusius įtariamuosius – Radviliškyje gyvenančius praeityje teistus 1985 ir 1990 metais gimusius brolius.

Tyrimo duomenimis, pagrindinis vagystės iniciatorius ir vykdytojas buvo jaunesnysis kaltinamasis, kuris ir įsibrovė į lombardą. Realizuojant iš lombardo vogtus daiktus, kaltinamajam talkino vyresnysis brolis.

Nustatyta, kad vagystės naktį iš viso pagrobta 18 mobiliojo ryšio telefonų, kurių vertė 1193 eurų, trys 50 eurų vertės rankiniai laikrodžiai, per 3 tūkst. eurų grynųjų pinigų, 4,5 tūkst. eurų vertės aukso ir sidabro dirbinių. Įsibraunant į patalpas padaryta 1,4 tūkst. eurų žala.

Ieškant vogtų daiktų išsiaiškinta, kad juvelyriniai aukso ir sidabro dirbiniai, mobiliojo ryšio telefonai parduoti buvo pristatyti į Radviliškyje esantį lombardą. Dalis daiktų rasti ir kaltinamųjų gyvenamosiose patalpose, o pavogtą laikrodį ir auksines grandinėles broliai nešiojo patys.

Už padarytus nusikaltimus Baudžiamasis kodeksas numato įvairias bausmes, tarp kurių ir laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nieko griesno

pavogt vogta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS