Prieš teismą stos žmoną po automobiliu vilkęs ir ją sunkiai sužalojęs panevėžietis | Diena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS ŽMONĄ PO AUTOMOBILIU VILKĘS IR JĄ SUNKIAI SUŽALOJĘS PANEVĖŽIETIS

  • 1

Panevėžyje bus teisiamas vyras, kuris būdamas neblaivus partrenkė ir po automobiliu vilko buvusią žmoną ir taip ją sunkiai sužalojo.

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, didelį atgarsį visuomenėje sukėlusi nelaimė įvyko šių metų rugpjūtį. Vieno Panevėžio rajono kaimo gyventojai, pamatę ant kelio gulinčias šlepetes ir kraujo dėmes, apie 21 valandą iškvietė policiją.

Nustatyta, kad apie 15 valandą iš kiemo išvažiavo 59-erių metų K. Š. vairuotas automobilis, kuris parbloškė žmogų ir kurį laiką vilko po savimi. Išvažiavęs į gatvę, automobilis nesustojęs nuvažiavo, o paliktas žmogus po kelių minučių atsikėlė ir nuėjo į namą.

Vyras policijos pareigūnų į namus iš pradžių neįsileido, o po kelių valandų pareigūnams patekus į vidų, nepakluso jų reikalavimams ir buvo sulaikytas. Jam nustatytas vidutinis 1,58 promilės girtumas.

Viename kambarių pareigūnai rado stipriai sužalotą, kraujuojančią moterį.

Greitosios pagalbos automobiliu nuvežta į ligoninę moteris buvo skubiai operuota ir gydoma Intensyviosios terapijos skyriuje.

Vėliau ekspertai konstatavo, kad jai sunkiai sutrikdyta sveikata – nustatyti kelių stuburo slankstelių lūžimai, daugybiniai šonkaulių bei veido kaulų lūžiai, plėštinės-muštinės žaizdos ant viso kūno bei kitos traumos.

K. Š., teisėsaugos duomenimis, prisipažįsta sukėlęs avariją, bet teigia už automobilio stovėjusios moters nematęs ir nesupratęs, kad ją partrenkė ir vilko.

Prokurorai tai vertina kaip bandymą išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Baigiant ikiteisminį tyrimą, nukentėjusioji pateikė prašymą jį nutraukti, nes avarijos kaltininkui atleido ir pretenzijų dėl sužalojimo neturi.

Tačiau šį prašymą prokuroras atmetė ir, surašęs kaltinamąjį aktą, perdavė bylą nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Už esant neblaiviam sukeltą avariją, kai buvo sunkiai sutrikdyta žmogaus sveikata, gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Už palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, įstatymai numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Labas

Labai noriu tikėti, kad už visus kaltinimus gaus maksimalias bausmes. Ir dar kaimynę, kuri viską žinojo ir niekuo nepadėjo, nubausti reikėtų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS