Progimnazijoje – skandalas dėl galimo priekabiavimo prie nepilnamečių: iš darbo išėjo mokytojas | Diena.lt

PROGIMNAZIJOJE – SKANDALAS DĖL GALIMO PRIEKABIAVIMO PRIE NEPILNAMEČIŲ: IŠ DARBO IŠĖJO MOKYTOJAS

  • 12

Radviliškio V. Kudirkos progimnazija atsidūrė teisėsaugos akiratyje – mokytojas įtariamas seksualiniu priekabiavimu prie nepilnamečių. Dar šią savaitę prokuratūra žada priimti sprendimą, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Apie bręstantį skandalą šių metų vasario viduryje skelbė „Radviliškio naujienos“. Kaip teigta, paauglės viena iš kitos sužinojo, kad progimnazijoje dirbantis vyras per užsiėmimus elgiasi nederamai – lenda joms į akis, liečia kojas ir kitas kūno vietas, slapta filmuoja.

Taip pat rašyta, kad apie gašlų mokyklos darbuotojo elgesį vienos mokinės mama esą pranešė ir tuometinei progimnazijos direktorei. Neaišku, ar pastarasis faktas buvo tiesa ar tik gandai, bet vyras toliau dirbo ugdymo įstaigoje. Tačiau pasikeitus progimnazijos vadovei, minėtas mokyklos darbuotojas pareiškė norą išeiti iš darbo pačiam prašant.

Informacijos apie galimą Radviliškio V. Kudirkos progimnazijos mokytojo seksualinį priekabiavimą prie nepilnamečių, pareigūnai sulaukė vasario 2 dieną iš Radviliškio mero. 

„Kiek mums žinoma, jis apie tai sužinojo iš laikinai pareigas einančios progimnazijos direktorės. Pareigūnai rinko informaciją – bendravo ir su pedagogais, ir su moksleiviais, bet nesulaukė nė vieno nuo to mokytojo nukentėjusio asmens pranešimo“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Atsižvelgiant į tai, vasario 13 dieną pareigūnai priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Šis atsisakymas šiuo metu yra Šiaulių apygardos prokuratūroje.

„Kai policijos pareigūnai priima atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą, jis visais atvejais būna vertinamas prokuratūroje. Medžiaga vertinama per nustatytą terminą. Vėliau prokuroras arba palieka tą patį policijos sprendimą, arba jį panaikina ir priima sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą“, – aiškino Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė.

Sprendimas bus priimtas per šią savaitę, rytoj – paskutinė diena.

Su laikinai pareigas einančia Radviliškio V. Kudirkos progimnazijos direktore portalui kauno.diena.lt ketvirtadienį susisiekti ir paprašyti susiklosčiusią situaciją pakomentuoti plačiau, nepavyko. Paskambinus viešai prieinamu telefono numeriu, teigta, kad laikinoji vadovė – svarbiame susitikime. Patarta skambinti penktadienį.

Tačiau lrt.lt ji teigė, kad pirmąją informaciją apie galimą seksualinį priekabiavimą gavo sausio pabaigoje – mokiniai skundėsi dėl dvejus metus šioje mokykloje dirbusio mokytojo.

„Mokytojas išėjo iš darbo. Mes pasikalbėjome, aptarėme įvykius ir mokytojas pareiškė norą išeiti iš darbo. Nuo kitos dienos išėjo“, – sakė laikinoji progimnazijos vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Neteisingas pavadinimas. Turi būti:

Progimnazijoje – skandalas dėl galimo nepilnamečių priekabiavimo: iš darbo išėjo mokytojas

Klasikine

sizofrenija apsedo 2rniu tauta. O valdzia vis mesteleja "sensaciju",kad pjautusi ir nematytu isigalincio fasizmo.

dargi

prie sovietu to nebuvo o cia kasdien po kelias sorosynes o kiek dar palieka uz /kadro/???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS