Per pusmetį konfiskuota beveik 10 mln. eurų vertės nelegalių rūkalų | Diena.lt

PER PUSMETĮ KONFISKUOTA BEVEIK 10 MLN. EURŲ VERTĖS NELEGALIŲ RŪKALŲ

  • 0

Lietuvos muitinės didžiausią sulaikytos kontrabandos dalį per pusmetį sudarė nelegalūs rūkalai – iš viso konfiskuota beveik 64 mln. cigarečių, įvertintų 9,5 mln. eurų.

Pasak muitinės pranešimo, tarp šių metų pirmąjį pusmetį sulaikytų kontrabandos būdu gabentų baltarusiškų cigarečių tradiciškai vyrauja „Premier“, „Minsk“, „Fest“, „NZ“ cigaretės.

Per šešis šių metų mėnesius taip pat sulaikyta daugiau kaip 102 tonos nelegalaus kuro, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais gali siekti beveik 115 tūkst. eurų.

Muitinė taip pat informuoja apie stambiausius aptiktos narkotikų kontrabandos atvejus, didžiausia kvaišalų siunta sulaikyta gegužę – tuomet muitininkai pasienyje su Lenkija sustabdė vilkiką, gabenusi 676 kg hašišo puspriekabės priekyje įrengtoje slėptuvėje. 300 kg hašišo rasta ir vasarį tarptautinių pervežimų verslu užsiimančios Šiaulių bendrovės vilkike – atlikę kratas bendrovės vadovų namuose muitininkai rado ir nelegalių ginklų bei šaudmenų. Taip pat pavasarį muitininkai likvidavo metamfetamino laboratoriją Zarasų rajono sodyboje, kuri nebuvo registruota oficialiuose registruose – joje pagaminti kvaišalai buvo skirti Skandinavijos rinkai. 154 kg hašišo pareigūnai aptiko ir iš Ispanijos vykstančios porelės automobilyje „BMW X6“.

Pareigūnų teigimu, dažniausiai į Lietuvą patenka kvaišalai, gabenami iš Maroko per Ispaniją, jie paprastai būna skirti Rusijos rinkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS