R. Ačo piktnaudžiavimo byloje sprendimo nepriėmė: papildomai apklaus FNTT specialistę | Diena.lt

R. AČO PIKTNAUDŽIAVIMO BYLOJE SPRENDIMO NEPRIĖMĖ: PAPILDOMAI APKLAUS FNTT SPECIALISTĘ

Šiaulių apygardos teismas papildomai apklaus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) specialistę baudžiamojoje byloje, kurioje buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Remigijus Ačas kaltinimas piktnaudžiavimu, kurstymu iššvaistyti turtą ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Teismui nuosprendžio priėmimo metu nustačius, kad neišsamiai ištirtos kai kurios bylos aplinkybės, nutarta atnaujinti įrodymų tyrimą, ketvirtadienį nurodė Šiaulių apygardos teismas.

Nutartyje teismas pažymėjo, kad byloje kaltinimai yra pareikšti ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, tad tikslinga papildomai apklausti FNTT specialistę bei atlikti kitus procesinius veiksmus.

Šioje byloje dėl kurstymo padaryti nusikalstamą veiką pareikšti kaltinimai ir Raseinių rajone esančios įmonės direktoriui, R. Ačo svainiui Orestui Jankauskui.

Jis su dviejų Kauno rajono įmonių vadovais Arvydu Stankevičiumi ir Andriumi Vyšniausku kaltinami apgaulingu jų valdomų bendrovių buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui 2022 metų pradžioje.

R. Ačą ir tuometinį Raseinių autobusų parko direktorių Vladislovą Šimaitį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė 2018 metų lapkritį.

Buvęs savivaldybės administracijos direktorius buvo įtariamas kyšininkavimu, tačiau per tyrimą įtarimai buvo pakeisti ir jis teismui perduotas dėl piktnaudžiavimo ir kitų nusikaltimų.

V. Šimaitis byloje buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Tokį sprendimą teismas priėmė, kai minėtasis asmuo pripažino padaręs nusikalstamą veiką, nusikaltimą padarė pirmą kartą ir dėl to nuoširdžiai gailėjosi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Siaip

Cirkas ne kitaip.jeigu jau rimtos finansines bedos pasuk zentui. Bet kai sukciavimas i krauja iauges...

Žentas \\\\\.../////

aplanko "garbų" uošvį?

o kodel nutraukta Aco pedofilijos byla

kur jis buvo kaltinamas del pasikesinimo isprievartaut nepilnamety kury vezesi pas save ir kuris pabego issokes is vaziuojancios jo masinos ???.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS