Rugpjūtį – ypatingas policijos dėmesys dviratininkams | Diena.lt

RUGPJŪTĮ – YPATINGAS POLICIJOS DĖMESYS DVIRATININKAMS

Rugpjūtį policija ypatingą dėmesį skirs dviratininkams, taip pat stebės, ar transporto priemonių vairuotojai nėra išgėrę, ar neviršija greičio.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, sausį-birželį šalies keliuose ir miestų gatvėse fiksuota 119 dviratininkų susidūrimų su automobiliais, 50 tokių įvykių atsitiko dėl dviratininkų kaltės. Penki susidūrimai pasibaigė dviratininkų mirtimis. Dar 147 dviračių vairuotojai ir 3 dviračių keleiviai buvo sužeisti. 2016 metais gyvybės šalies keliuose neteko 17 dviratininkų, 230 buvo sužeisti.

Kaip ir įprasta, kiekvieną mėnesio savaitgalį (penktadieniais-sekmadieniais), taip pat ir rugpjūtį, bus organizuojami reidai ir tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Tokie atsitiktiniai reidai, trunkantys 1-2 valandas, bet kurią savaitės dieną bus vykdomi ir kuriame nors šalies mieste, miestelyje ar rajoninio kelio atkarpoje skelbia policija.

Visą mėnesį ypatingai bus stebimas ir dviračių vairuotojų elgesys kelyje (važiavimas važiuojamąja kelio dalimi, nors šalia yra įrengtas dviračių takas; važiavimas per  pėsčiųjų perėjas (draudžiama: reikia nulipti nuo dviračio ir jį persivesti per perėją); neatsargus važiavimas šaligatviu, keliant pavojų pėstiesiems; nesilaikymas dešiniojo važiuojamosios dalies krašto; nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų nesilaikymas ir t. t.).

Klius ir greičio megėjams

Rugpjūčio 1-6 dienomis bus kontroliuojamas transporto priemonių važiavimo greitis, stebima, ar nevairuojama pavojingai ir chuliganiškai.

Pavojingai ir chuliganiškai vairuojantys bus aiškinami ir per reidus rugpjūčio 14-20 ir rugpjūčio 28-rugsėjo 3 dienomis. Šiuo laikotarpiu taip pat bus stebima, ar imamasi privalomų saugos priemonių (saugos diržai, vaikų vežimo automobiliuose tvarkos taisyklių laikymasis, saugos šalmai) naudojimo.

Policija taip pat stebės, ar naudojamasi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant be laisvų rankų įrangos, ar vairuotojai rodo įspėjamuosius signalus (posūkius, perjungia žibintų šviesas ir t.t.).

Rugpjūčio 21-27 dienomis vyks transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė, ji inicijuota Europos kelių policijos tinklo TISPOL (European Traffic Police Network), akcija bus vykdoma daugelyje Europos šalių.

Rugpjūčio 28-rugsėjo 10 dienomis bus stebimas pėsčiųjų, dviračių vairuotojų ir vadeliotojų elgesys kelyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS