Rusas į Lietuvą atvežė ir akmens vatos, ir kontrabandinių cigarečių | Diena.lt

RUSAS Į LIETUVĄ ATVEŽĖ IR AKMENS VATOS, IR KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Vilkaviškio rajone pasieniečiai sulaikė rusą krovininio automobilio vairuotoją, gabenusį akmens vatos krovinį. Vairuotojas į Lietuvą kartu įvežė ir pusę tūkstančio cigarečių pakelių.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai ties Vilkaviškio  rajono Antupių  kaimu, kelyje Marijampolė – Kybartai – Kaliningradas, patikrinti sustabdė  krovininį  automobilį „DAF“ su priekaba.

Jį vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 39 metų Rusijos pilietis. Jis į Lietuvą iš Kaliningrado srities atvyko per Kybartų kontrolės punktą ketvirtadienio naktį ir vežė apie 6 tonas sveriantį akmens vatos krovinį. Pasieniečiai turėjo informacijos, kad užsienietis gali gabenti ir nelegalių prekių.

Apžiūros metu kabinoje ir priekaboje VSAT pareigūnai aptiko 499 pakelius  cigarečių „NZ Gold Super Slims“. Visos rūkalų pakuotės buvo be akcizo mokesčio ženklų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą rusui gresia bauda nuo 1500 iki 4300 eurų bei gabenimo priemonės konfiskavimas.

Krovinis automobilis su priekaba, gabentas akmens vatos krovinys ir cigaretės saugomi Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardoje.

Rusą pasieniečiai po apklausos paleido įteikę jam šaukimą atvykti į Vilkaviškio apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama ši byla.

VSAT primena, kad už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei, asmenys gali gauti piniginį atlygį. Pasieniečiai laukia tokių pranešimų apie kontrabandos ar korupcijos atvejus. Pranešėjui už tai gali būti atlyginama iki 14 tūkst. eurų, todėl asmenys, turintys vertingos informacijos, kviečiami būti aktyvūs ir pilietiški.

Informaciją apie tai pasieniečiai ragina teikti visą parą veikiančiu nemokamu anoniminiu pasitikėjimo telefonu 8 800 10 112. Suteikti tokius duomenis taip pat galima naudojantis pasieniečių interneto svetainėje esančia pranešimo forma ar kitu pranešėjui priimtinu būdu.

GALERIJA

  • Rusas į Lietuvą atvežė ir akmens vatos, ir kontrabandinių cigarečių
  • Rusas į Lietuvą atvežė ir akmens vatos, ir kontrabandinių cigarečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS