Savo šunį užkapojęs panevėžietis išgirdo teismo verdiktą | Diena.lt

SAVO ŠUNĮ UŽKAPOJĘS PANEVĖŽIETIS IŠGIRDO TEISMO VERDIKTĄ

  • 0

Savo šunį mačete užkapojęs panevėžietis nubaustas 30 dienų arešto, trečiadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

49 vyras už žiaurų elgesį su gyvūnu nubaustas būdamas recidyvistu, tačiau teismas lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad vyras dėl nusikaltimo prisipažino ir gailėjosi.

Apie žiauraus elgesio su gyvūnu atvejį Panevėžio policijai buvo pranešta šiemet kovą. Moteris pranešė, kad kaimynystėje gyvenantis A. V. tikriausiai užmušė savo šunį, šio kūnas guli numestas prie upės netoli namų.

Nuvykę į nurodytą vietą policijos pareigūnai iš tiesų rado nužudytą gyvūną. Vėliau veterinarijos gydytojas konstatavo, kad Amerikiečių Stafordšyro terjero mišrūnas buvo užkapotas – ant jo galvos, kaklo bei nugaros matomos gilios kirstinės žaizdos, jam prakirsta kaukolė.

Pareigūnų surastas šuns šeimininkas neneigė, kad išvakarėse nužudė savo augintinį. Jis teigė, kad prieš pusantrų metų įsigytas keturkojis iš pradžių buvo ramaus būdo, tik nepaklusdavo dresūrai. O pastaruoju metu buvo tapęs neprognozuojamas, yra šeimininkui įkandęs į ranką, koją. Tą vakarą šuo taip pat tapo agresyvus, jo neklausė, todėl vyras teigė išsigandęs ir esą gindamasis kelis kartus smogė jam mačete, skirta krūmams kapoti.

Jis teigė gyvūnui gerklę perpjovęs, kad šis nesikankintų. Nenorėdamas žiūrėti į negyvą šunį, vyras išnešė jį į kiemą, nes planavo vėliau užkasti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS