Senjorė pergudravo telefoninius sukčius: pasimokyti verta kiekvienam | Diena.lt

SENJORĖ PERGUDRAVO TELEFONINIUS SUKČIUS: PASIMOKYTI VERTA KIEKVIENAM

  • 0

69 metų Radviliškio gyventoja pergudravo sukčius ir išsaugojo 3 tūkst. eurų. Įtariama, kad pinigus norėjo išvilioti pataisos namuose bausmę atliekantys nuteistieji, skelbia policija.

Šeštadienį, apie 16 val. Radviliškyje, Lizdeikos gatvėje, gyvenančiai moteriai, fiksuoto ryšio telefonu paskambinęs nepažįstamas jaunuolis prisistatė sūnėnu. Jis verksmingu balsu pasakė, kad padarė avariją ir dėl jos yra kaltas. Norint išvengti nemalonumų su teisėsauga, nukentėjusiajai reikia atlyginti 5 tūkst. eurų žalą.

Moteris nejučiomis ištarė savo sūnėno vardą. Tuomet balsas anapus ragelyje ėmė tvirtinti,kad čia esąs tikrai jis – Andrius, ir vis prašė pagalbos.

Radviliškietė patikino, kad tiek pinigų ji neturi. Tada ragelį perėmęs ir pareigūnu prisistatęs asmuo pasiūlė išeitį – duoti tokią sumą, kokią turi, o likusius galima bus sumokėti dalimis per metus. Pinigų paimti ateisiąs nukentėjusiosios sūnus.

Moteris turėjo 3 tūkst. eurų ir jau buvo pasiruošusi juos paaukoti savo mylimam sūnėnui, tačiau ji nusprendė įsitikinti.

Baigusi pokalbį, ji paskambino šalia gyvenančiai dukrai ir papasakojo apie skambutį.

„Pasitarti su artimaisiais – tai labai protingas žingsnis, sulaukus netikėto telefoninio skambučio ir pinigų prašymo“, – sako policija.

Dukra iš karto nusprendė, kad reikia paskambinti Andriui ir paklausti, kokia jį ištiko nelaimė. Paaiškėjo, kad sūnėnui viskas gerai ir jokie pinigai jam nereikalingi.

Tada dukra nubėgo pas kaimynystėje gyvenantį Radviliškio rajono policijos komisariato vyresnįjį tyrėją Raimondą Senulį. Laimei, pareigūnas buvo ne tarnyboje, tad jį rado kieme. Kaimynė nerimavo: ką daryti, tuoj, tuoj pinigų turi ateiti „sužalotosios sūnėnas“.

Pasitarti su artimaisiais – tai labai protingas žingsnis, sulaukus netikėto telefoninio skambučio ir pinigų prašymo.

R. Senulis metė visus namų ūkio darbus, paskui kaimynę nuskubėjo į radviliškietės namus ir juose jau rado taksi pinigų atvažiavusį sukčių pasiuntinį. Policininkas kartu su moters artimaisiais sulaikė įtariamąjį.

Sulaikytasis – 26 metų Radviliškio gyventojas, jis atsidūrė areštinėje.

Įtariama, kad šio nusikaltimo organizatoriai – pataisos namuose už nusikaltimus bausmę atliekantys asmenys.

69 metų Radviliškio gyventoja nuo sukčių išsisuka jau antrą kartą. Prieš

keletą metų buvo mėginta užvaldyti jos banko sąskaitą, gundant pranešimu, kad į jos sąskaitą įplaukė didelė pinigų suma ir, kad ji staiga nedingtų, moters buvo prašoma vykdyti skambinusiojo nurodymus.

Moteris žinojo, jog jos sąskaita tuščia ir atkirto: jei Dievas davė, Dievas tegul ir ir pasiims. Be to, pagrasino kreiptis į pareigūnus. Tuo pokalbis ir baigėsi. Moteris apsaugojo savo sąskaitą, kuri nors ir buvo tuščia, tačiau ją galima panaudoti greitiesiems kreditams paimti, kurie sukčių būna pasisavinami, o atsakomybė už jų grąžinimą tenka sąskaitos savininkui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS