Šiaulietis turtus krovėsi iš draudžiamų pesticidų prekybos | Diena.lt

ŠIAULIETIS TURTUS KROVĖSI IŠ DRAUDŽIAMŲ PESTICIDŲ PREKYBOS

  • 2

Šiaulių rajono gyventojas prekiavo Lietuvoje draudžiamais pesticidais, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), su prokurorais baigusi ikiteisminį tyrimą dėl šešėlinės prekybos.

Kaip pranešė FNTT, vyras buvo sukūręs platų realizacijos tinklą ir tik Lenkijos rinkai skirtas ir į Lietuvą neteisėtai įsivežtas chemines priemones parduodavo Žemaitijos ir Latvijos ūkininkams, žemės ūkio bendrovėms. Širvintų rajone verslininkas turėjo prekių sandėlį, tačiau juo nesinaudojo – pesticidai būdavo nuvežami tiesiai į ūkius pagal iš anksto pateiktus užsakymus.

Atliekant ikiteisminį tyrimą gauta ekspertų išvada, kad dalis be apskaitos dokumentų ūkininkams realizuotos produkcijos buvo falsifikuota. FNTT tyrėjai nustatė, kad šešėlinis verslininkas per keletą mėnesių neteisėtai pardavė produkcijos už 60 tūkst. eurų, o gautas pajamas slėpė.

Šiuo metu tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl Šiaulių rajono gyventojo galimo neteisėto praturtėjimo. Per kratas jo namuose rasta daugiau nei 140 tūkst. eurų, o turimas įvairus nekilnojamasis turtas, įtariama, negali būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Būta gera bausmė 10 metų

Ir šerti tik pesticidais užaugintais augalais.Kartu ir mokslui -nauda.

Vatau ir ekologiniai ūkiai

Tikiu,kad ir jie pirko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS