Sprendimas advokato R. Mikliušo ir buvusio teisėjo S. Lemežio byloje – rugsėjį | Diena.lt

SPRENDIMAS ADVOKATO R. MIKLIUŠO IR BUVUSIO TEISĖJO S. LEMEŽIO BYLOJE – RUGSĖJĮ

  • 0

Apeliacinis teismas pranešė baigęs nagrinėti dėl prekybos poveikiu nuteisto advokato Romualdo Mikliušo ir dėl kyšininkavimo išteisinto buvusio teisėjo Stasio Lemežio baudžiamąją bylą.

Sprendimas bus skelbiamas rugsėjo 20 dieną.

Pernai gruodžio 21 dieną Klaipėdos apygardos teismo paskelbtą nuosprendį buvo apskundę ir prokurorė Vilma Vidugirienė, ir nuteistasis R. Mikliušas bei jo gynėjas.

Juo advokatas R. Mikliušas buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir jam skirta 7,3 tūkst. eurų bauda, o nuosprendžio neskundęs buvęs teisėjas S. Lemežis – išteisintas dėl kyšininkavimo.

Prokurorė apeliaciniu skundu prašė išteisintąjį S. Lemežį pripažinti kaltu dėl kyšininkavimo ir jam skirti 13 tūkst. eurų baudą, o nuteistajam R. Mikliušui skirtą baudą padidinti iki 15,5 tūkst. eurų ir iš jo išieškoti konfiskuotino turto vertę atitinkančią sumą – 9 tūkst. eurų.

R. Mikliušas prašė jį išteisinti dėl visų inkriminuotų veikų, o jo gynėjas – perduoti bylą iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui.

Bylos duomenimis, advokatas R. Mikliušas 2018–2019 metais Vilniuje tiek susitikęs, tiek kalbėdamas telefonu siekė, kad kitas advokatas Drąsutis Zagreckas už neteisėtą piniginį atlygį pasinaudodamas savo pažintimi ar kita tikėtina įtaka teisėjui S. Lemežiui paveiktų šį teisėją.

Pasak teisėsaugos, siekta, kad S. Lemežis neteisėtai veiktų nulemdamas teisėjų kolegijos sprendimą pakeisti įtariamajam S. K. ikiteisminiame tyrime pratęstą suėmimą į švelnesnę ar kelias švelnesnes kardomąsias priemones.

Pasak teismo, R. Mikliušas pasiūlė D. Zagreckui ir perdavė jam darbo vietoje 5 tūkst. eurų, skirtus atlygiui už D. Zagrecko neteisėtą veikimą bei kyšiui teisėjui S. Lemežiui.

Analogiški kaltinimai R. Mikliušui buvo pateikti ir kitame epizode – įtariama, kad R. Mikliušas, siekdamas, jog D. Zagreckas už neteisėtą atlygį, pasinaudodamas savo pažintimi ar kita tikėtina įtaka teisėjui S. Lemežiui paveiktų teisėją taip, kad šis neteisėtai veiktų patenkindamas K. J. apeliacinį skundą administracinėje byloje.

Sprendimą byloje Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija numato skelbti rugsėjo 20 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS