Sprukusiam rūkalų nešikui – tūkstantinė bauda | Diena.lt

SPRUKUSIAM RŪKALŲ NEŠIKUI – TŪKSTANTINĖ BAUDA

  • 1

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo vietinis gyventojas, įtariama, gabenęs 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienį pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Aukštakalnio kaimu pastebėjo į Lietuvos gilumą sprukusį įtartiną asmenį. Nuo šios vietovės iki sienos su Baltarusija – apie 800 m. Purvėnų pasieniečiai bei jiems į pagalbą atskubėję kolegos iš Specialiosios paskirties užkardos tuoj pat ėmėsi persekioti bėglį ir tikrinti minėto kaimo apylinkes.

Netrukus pareigūnai ieškotą vyrą sulaikė. Paaiškėjo, kad jis yra 25-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Vietovę prie valstybės sienos išnaršę pasieniečiai aptiko į baltus polietileno maišus įvyniotus keturis paketus. Juose rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Čia pat rasta ir radijo ryšio stotelė.

Po apklausos asmuo paleistas, o kontrabandinės cigaretės saugomos Purvėnų užkardoje. Šalčininkietis privalės atvykti į jo bylą nagrinėsiantį teismą. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia administracinė bauda nuo 4000 iki 6000 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vv

Kaip cia nenusove? Ir kaip ta siena saugoma su visais termovizoriais, naktiniu matymu ir sraigtasparniais ? Tiek musu pinigu sukista, o pazeidejus su sunim vaikosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS