STT: antstolis įtariamas žadėjęs už kyšius paveikti Šiaulių teisėjus | Diena.lt

STT: ANTSTOLIS ĮTARIAMAS ŽADĖJĘS UŽ KYŠIUS PAVEIKTI ŠIAULIŲ TEISĖJUS

  • 3

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos sisteminės korupcijos, kai antstolis tarėsi dėl kyšių, žadėdamas paveikti Šiaulių apygardos teismo teisėjus.

Įtarimai prekyba poveikiu ir papirkimu pareikšti keturiems asmenims, tačiau įtariamųjų ratas gali didėti, penktadienį pranešė STT.

Tyrimo duomenimis, kiti trys įtariamieji byloje siekė, kad antstolis, pasinaudodamas savo pažintimis Šiaulių apygardos teisme, paveiktų teisėjus, kad šie priimtų jiems palankius sprendimus teisme nagrinėjamose bylose.

Galimai sutartų kyšių sumos galėjo siekti nuo kelių tūkstančių eurų.

Teisėjai ikiteisminiame tyrime nefigūruoja.

Šiaulių apygardos teismas pranešė sveikinantis STT veiksmus, kurie „užkirto kelią ir sugriovė kažkieno planus mesti šešėlį ne tik Šiaulių apygardos teismui, bet ir visai teismų sistemai“.

Pasak teismo pranešimo, šis tyrimas yra „visos teismų bendruomenės pastangų, priemonių, kuriant savo sistemoje korupcijai nepakančią aplinką, džiuginantis rezultatas“.

Įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Gairės: kyšis, STT, antstolis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vita

Kokia čia prekyba poveikiu, jei nei vieno paveikto nėra? Elementarus sukčiavimas... ...Duokit man baklių, paveiksiu Putiną! Čia kyšininkavimas?

Anonimas

galimai ir baigsis šnipštu

Anonimas

Ne naujiena kad galima nupirkti antstolius.Pasakojo pažįstamas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS