Sučiupti tinklais žvejoję brakonieriai: bus skirtos didžiausios administracinės baudos | Diena.lt

SUČIUPTI TINKLAIS ŽVEJOJĘ BRAKONIERIAI: BUS SKIRTOS DIDŽIAUSIOS ADMINISTRACINĖS BAUDOS

  • 6

Per akciją „Saugom lydeką“ Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nustatė brakonieriavimo atvejį Švenčionių rajono Žeimenos ežere. Ne vieną kartą bausti už neteisėtos žvejybos pažeidimus, du asmenys vidurnaktį gaudė žuvis – po ledu pastatę net 12 statomųjų tinklų ir taip padarė 5648 eurų žalą žuvų ištekliams.  

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos pranešime spaudai teigia, kad per savaitę Utenos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai pagal rinktą informaciją apie pažeidėjus aptiko pastatytus tinklus. Iš viso neteisėtai tinklais buvo pagautos 22 lydekos, 3 lynai ir 4,5 kg ešerių.   

Už žvejybą tinklais pažeidėjams bus skiriamos maksimalios administracinės baudos, taip pat turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą. Iš jų paimtos neteisėtai pagautos žuvys, 12 statomųjų tinklų, grąžtas ledui gręžti ir savadarbis kablys (skirtas tinklų paieškai po ledu).  

Panašus brakonieriavimo atvejis buvo išaiškintas praėjusią savaitę Utenos aplinkosaugininkų. Ignalinos rajono Dysnų ežere nakties metu du asmenys, anksčiau aplinkosaugininkų bausti už neteisėtą žvejybą, keturiais statomaisiais tinklais sugavo 7 sterkus ir 11 lydekų ir padarė 4320 eurų žalą žuvų ištekliams. 

 

Aplinkos apsaugos departamento nuotr. 

Asmenims taip pat bus skiriamos maksimalios administracinės baudos. Taip pat jiems gresia netekti sniego rogių, ledo kirtiklio (peikenos) ir keturių tinklų. Minėti įrankiai ir žuvys paimtos.  

Akcijos „Saugom lydeką“ reidai vykdomi ir toliau, jų tikslas užtikrinti šių žuvų apsaugą per nerštą. Draudimas gaudyti lydekas ir akcija  trunka nuo vasario 1 d. iki balandžio 30 d.  

Iki balandžio pabaigos draudžiama lydekas žvejoti visuose šalies vandens telkiniuose tiek žvejams mėgėjams, tiek verslininkams. Svarbiausią informaciją apie žvejybos teisės aktų reikalavimus rasite departamento parengtose žvejybos atmintinėse.     

Už draudžiamu metu sugautą lydeką taikomos administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.    

Taip pat už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką teks atlyginti 240 eurų žalą žuvų ištekliams.     

Lydeką sugavus gamtinio rezervato ar ichtiologinio draustinio vandens telkinyje, žala skaičiuojama taikant trigubą žalos apskaičiavimo įkainį.  

GALERIJA

  • Sučiupti tinklais žvejoję brakonieriai: bus skirtos didžiausios administracinės baudos
Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Žmones gal neturi ką valgyti ,tai ką ,gaudydami skatinate vogti , plėšti..

???

Matot nutvėrė brakonieris su keliom žuvelėm tai padarė žygdarbi...o kad miškus kerta ir miškovežeis veža tai legslu ir viskas ok...???!!!

O \\\\\.../////

"Grigeo" šikalių už stulbinančią gamtai žalą dar nenubaudė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS