Suimtas mirtiną avariją sukėlęs vilkiko vairuotojas iš Lenkijos | Diena.lt

SUIMTAS MIRTINĄ AVARIJĄ SUKĖLĘS VILKIKO VAIRUOTOJAS IŠ LENKIJOS

  • 1

Teismas penktadienį skyrė suėmimą 55 metų Lenkijos piliečiui, įtariamam Panevėžio rajone sukėlus mirtiną avariją.

Užsienietis įtariamasis buvo sulaikytas ir į Lietuvą atgabentas pagal Europos arešto orderį, nes avariją tiriantys pareigūnai jo pusmetį negalėjo prisikviesti atvykti ikiteisminio tyrimo veiksmams atlikti, pranešė prokuratūra.

Pernai birželio 4 dieną kelyje Panevėžys-Pasvalys-Ryga netoli Paįstrio kaimo įvyko skaudi avarija. Į ėmusį prieš posūkį lėtinti greitį automobilį „Volkswagen Polo“ atsitrenkė pačia kryptimi važiavęs vilkikas „Renault Master“. Avarijoje sunkiai sužalota lengvojo automobilio vairuotoja ligoninėje mirė.

Dėl autoįvykio, kurio metu žuvo žmogus, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos tyrėjai, o kontroliuoja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė.

Įtarimai sukėlus mirtiną avariją buvo pareikšti vilkiką vairavusiam Lenkijos piliečiui G. J. W. Atlikus būtinus pradinius ikiteisminio tyrimo veiksmus, tolimųjų reisų vairuotoju dirbęs užsienietis buvo išleistas į tėvynę. Jis pareigūnams tvirtino, kad esant būtinybei, jei tik bus jų iškviestas, atvyks į Lietuvą.

Tačiau nuo kovo mėnesio įtariamojo G. J. W. išsikviesti atlikti būtiniems ikiteisminio tyrimo veiksmams Panevėžio teisėsaugos pareigūnams niekaip nebepavyko.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios prokurorės G. Petrulytės, įtariamasis buvo raginamas atvykti ir telefonu, ir elektroniniu paštu, ir oficialiu šaukimu, kurį jam įteikė Lenkijos policijos pareigūnai. Tačiau jis taip į Lietuvą ir neatvažiavo.

„Nieko kito neliko, kaip įtariamojo ieškoti pasitelkus Europos arešto orderį“, – sakė prokurorė. Rugpjūčio mėnesį Panevėžio miesto apylinkės teismas skyrė G. J. W. kardomąją priemonę – suėmimą už akių, jo tarptautinei paieškai buvo išduotas Europos arešto orderis. Rugsėjo 20 dieną minėtas asmuo buvo sulaikytas Prancūzijoje, o ketvirtadienį atskraidintas į Lietuvą ir atvežtas į Panevėžio apskrities policijos areštinę.

Prokurorės G. Petrulytės prašymą dėl kardomosios priemonės skyrimo G. J. W. Panevėžio miesto apylinkės teismas patenkino. Įtariamasis suimtas maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui, skaičiuojant jo pradžią nuo sulaikymo Prancūzijoje.

Pasak prokurorės G. Petrulytės, tikimasi, kad dabar pavyks be trukdžių baigti skaudžios avarijos ikiteisminį tyrimą.

Tos pačios dienos popietę Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Jolitos Pocienės prašymu teismas skyrė kardomąją priemonę 24 metų Rokiškio rajono gyventojui G. S.

Minėtas asmuo spalio 11 dieną buvo sulaikytas Rokiškyje pagal Europos arešto orderį. Tarptautinė G. S. paieška buvo atliekama Vokietijos teisėsaugos pareigūnų prašymu. Duisburgo miesto prokuratūros atstovai minėtą aukštaitį įtaria kartu su dar keliais organizuotos grupės nariais Vokietijoje vykdžius nusikalstamas veikas – sukčiavus pasinaudojant kitų asmenų dokumentais.

Vokietijos teisėsaugos pareigūnų paskaičiavimais, nuo minėtos nusikalstamos grupės galėjo nukentėti beveik 130 asmenų, o jiems padaryta žala gali siekti 75 tūkst. eurų.

Panevėžio miesto apylinkės teismas patenkino prokurorės prašymą ir skyrė G. S. suėmimą maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui. Netrukus Vilniaus apygardos teisme bus sprendžiamas klausimas dėl minėto įtariamojo perdavimo Vokietijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sanatna

nA IR LAIKAI ATEJO.vOS NE PORA METU REIKIA PAPRASTAI BAUDZIAMAJAI BYLAI DEL AVARIJOS TIRTI.ATSUKIT VEIDUS I ZMONES,PROKURORAI.TAIP VAIDINATE PERKRAUTUS DARBAIS,KAD NET SLYKSTU.AR NEBERA IKITEISMINIO TYRIMO TERMINU?KAZKADA BAUDZ BYLOS TERMINAS BUVO 2 MEN,IR TUREDAVOM SPETI.ODABAR TIK JUOKAS IMA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS