Sukčių loterija: prisidengdami „Telia“, siekia išvilioti pinigus | Diena.lt

SUKČIŲ LOTERIJA: PRISIDENGDAMI „TELIA“, SIEKIA IŠVILIOTI PINIGUS

  • 1

Internete pradėjo sklisti sukčių sugalvota loterija. Jos metu neva telekomunikacijų bendrovė „Telia“ siūlo laimėti naujus telefonus, tačiau tam reikia suvesti banko kortelių duomenis. „Telia“ atstovai neigia tokią loteriją, o jau nukentėjusius ragina nedelsiant kreiptis į policiją.

Ne kartą teko benaršant internete matyti, kad siūloma sudalyvauti loterijoje ir laimėti kokį nors vertingą daiktą. Tačiau sukčiai dabar bando prisidengti telekomunikacijų bendrovės „Telia“ vardu ir taip išvilioti bankinius duomenis.

„Paprastai toks šlamštas apie neva laimėtus išmaniuosius telefonus ateina ir praeina, bet šįkart tai panašu į gana didelio masto veiksmus su pakankamai rimtai pakurta platforma. Skirtingai nuo anksčiau pasitaikydavusių „loterijų“, kur prašydavo siųsti SMS, šįkart tai apima ir bandymą pavogti mokėjimo kortelės duomenis“, – rašė „Telia“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Tai yra sukčių darbas, kurių tikslas – sužinoti jūsų mokėjimo kortelės duomenis.

Jis teigė, jog jei vartotojams naršant internete iššoks langas, jog iš bendrovės „Telia“ laimėjote telefoną, reikėtų neprarasti budrumo, nes „Telia“ tokių loterijų nerengia, neprašo už daiktus pervesti pinigų ar atskleisti asmeninius bei banko duomenis.

„Jei naršant išlįs koks langas, kad iš „Telia“ laimėjote telefoną, neapsidžiaukite, nes tokių loterijų neorganizuojame. Tai yra sukčių darbas, kurių tikslas – sužinoti jūsų mokėjimo kortelės duomenis. Ką daryti, jei naršant iššoko toks langas? Tiesiog ignoruoti ir uždaryti naršyklės langą. Jei suvedėte duomenis ar atlikote mokėjimą, kuo skubiau kreipkitės į teisėsaugą ir arba savo banką, kad užblokuotų esamą kortelę, taip užkertant kelią pinigų praradimui“, – informavo A.Staniulaitis.

GALERIJA

  • Sukčių loterija: prisidengdami „Telia“, siekia išvilioti pinigus
  • Sukčių loterija: prisidengdami „Telia“, siekia išvilioti pinigus
  • Sukčių loterija: prisidengdami „Telia“, siekia išvilioti pinigus
„Telia“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tas Pats

Analogiškas tele2 langas man buvo iššokęs prieš porą dienų. Prašė kreditinės kortelės duomenų dovanos atvežimo išlaidoms padengti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS