Sulaikytas ryšiais su teroristais įtariamas tadžikas | Diena.lt

SULAIKYTAS RYŠIAIS SU TERORISTAIS ĮTARIAMAS TADŽIKAS

Vilniaus apylinkės teismas leido sulaikyti iš Švedijos išsiųstą Tadžikistano pilietį, kuriam migracijos departamentas atsisakė suteikti prieglobstį.

Portalo DELFI.lt duomenimis, į Švedijos teisėsaugos akiratį Ališeras Toševas pateko dėl įvairiuose interneto tinkluose skatinamo smurto, skleidžiamos islamistinės propagandos, pritarimo terorizmui, paaiškėjo, kad jis bendravo ir su teroro akto rengėjais Stokholme.

Tadžikistano pilietis Ališeras Toševas į Lietuvą buvo deportuotas rugpjūčio 31-ąją iš Švedijos, nes į ją atvyko dar pernai gavęs trumpalaikę lietuvišką vizą. Į specialiųjų tarnybų akiratį A. Toševas pateko, dėl įvairiuose interneto tinklalapiuose skatinamo smurto, skleidžiamos islamistinės propagandos, pritarimo terorizmui.

Balandį Stokholme Islamo valstybės šalininkas, Uzbekistano pilietis Rakhmatas Akilovas surengė teroro aktą – sunkvežimiu rėžėsi į žmonių minią. Jis buvo sulaikytas. Per tyrimą nustatyta, kad R. Akilovas bendravo su A. Toševu. Išsiųstas į Lietuvą šis iškart paprašė prieglobsčio ir buvo laikomas uždaroje zonoje oro uoste.

Migracijos departamentas surinko informaciją ir nusprendė, kad prieglobstį suteikti pagrindo nėra. Sienos apsaugos tarnyba kreipėsi į teismą dėl A. Toševo sulaikymo šešiems mėnesiams užsieniečių registracijos centre Pabradėje, kol būtų suderinti kelionės dokumentai jį išsiųsti į Tadžikistaną. Esą A. Toševas gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui. Teismas tenkino prašymą, tačiau jis dar gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS