Teismas antrą kartą nepriėmė iš Lietuvos išsiunčiamo V. Ivanovo skundo | Diena.lt

TEISMAS ANTRĄ KARTĄ NEPRIĖMĖ IŠ LIETUVOS IŠSIUNČIAMO V. IVANOVO SKUNDO

Teismas antrą kartą atsisakė priimti buvusio prosovietinės organizacijos „Jedinstvo“ lyderio Valerijaus Ivanovo skundą dėl išsiuntimo iš Lietuvos į Rusiją, teisėjai dar kartą jam priminė, jog jau praleistas terminas apskųsti sprendimą išsiųsti jį iš šalies.

Regionų administracinis teismas trečiadienį pranešė, kad pareiškėjas Rusijos pilietis V.  Ivanovas kreipėsi į teismą su skundu, prašydamas panaikinti sprendimą, kuriuo jam panaikintas leidimas nuolat gyventi Lietuvoje, taip pat prašė sustabdyti skundžiamo sprendimo vykdymą. Jis mano, kad sprendimas yra nepagrįstas, nemotyvuotas ir neproporcingas.

Teismas, susipažinęs su skundu ir visa bylos medžiaga, neturėdamas pagrindo kvestionuoti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo kovo 27 dienos nutartyje nustatytų aplinkybių dėl termino kreiptis į teismą eigos pradžios, atsižvelgdamas į tai, kad pareiškėjas antrą kartą į Regionų administracinį teismą su skundu dėl to paties Migracijos departamento sprendimo kreipėsi balandžio 9 d., padarė išvadą, kad pareiškėjas praleido kreipimosi į teismą terminą ir ir nenurodė naujų svarbių priežasčių, sutrukdžiusių įstatyme nustatytais terminais įgyvendinti teisę į teisminę gynybą ir sudarančių pagrindą šį terminą atnaujinti.

Kodėl aš turiu išvažiuoti?

ELTA primena, kad Migracijos departamentas sprendimą išsiųsti V. Ivanovą iš Lietuvos priėmė dar pernai, išanalizavęs viešai prieinamą informaciją bei gavęs papildomos informacijos iš atsakingų šalies institucijų – Valstybės saugumo departamento, Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos.

V. Ivanovas dabar teisiamas baudžiamojoje byloje kartu su likviduoto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ veikloje dalyvavusiais Erika Švenčioniene ir Kazimieru Juraičiu. Šioje byloje buvęs prosovietinės organizacijos „Jedinstvo“ lyderis V. Ivanovas kaltinamas dėl 1991 m. SSRS agresijos prieš Lietuvą fakto neigimo. Anot teisėsaugos, jam kaltinimai pateikti, atsižvelgiant į jo išsakytas mintis apie Sausio 13-osios įvykius vienoje laidoje.

Šios baudžiamosios bylos nagrinėjimas jau įpusėjo – teismas skelbia šios baudžiamosios bylos medžiagą. Nuo šios bylos baigties ir priklausys, kada Rusijos pilietis bus išsiųstas iš Lietuvos – šioje baudžiamojoje byloje kaltinamajam V. Ivanovui yra paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, tai reiškia, kad kaltinamasis visą bylos nagrinėjimo laiką turi būti Lietuvoje. Rusijos pilietis bus išsiųstas, kai įsiteisės nuosprendis minėtoje baudžiamojoje byloje. Kada tai įvyks, nežinoma, nes bylą kol kas nagrinėja pirmos instancijos teismas, jo verdiktą šalys dar galės apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui ir tik po šio teismo verdikto nuosprendis įsiteisės.

Tuo metu V. Ivanovas mano, kad nėra nustatyta nė vieno fakto, patvirtinančio, kad jis kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

„Aš kol kas nesiruošiu bėgti iš Lietuvos, iš mano Tėvynės, iš mano Kauno, kur mano tėvai guli kapuose, aš čia gimiau. Kodėl aš turiu išvažiuoti? Čia mano šeima, čia mano visi giminaičiai“, – žurnalistams yra sakęs Rusijos pilietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

jei norit gyvent kaip zmones

tai 1 nustokit meluot sau ir savo vaikams.... neviniokit politiku sudo i vata ir ne kiskit savo vaikams kaip saldainiuku... del sito ruskio nepergyvenu bet teisybe turi but : kuom skiriasi leidimas laikinai gyvent nuo leidimo nuolatinai gyvent jei paskutini belekoks birka gali panaikit ? ...nulis pagarbos sita leidima isdavusiam valdininkuj... jei valdininkas isduoda sitoki leidima a paskuj ji tenka naikont tai gal laikas visus 3 asmenis deportuot is salies... jus 3.14rastai da pasakykit lietuvos zmognems kad jie del amerikonu geroves gali but kaip indenai deportuoti is savo gimtosios tevu zemes...

Nebėr kantrybės

Ar tas burliokas dar ilgai drums Lietuvoje orą?

D.

O ar GALI teismas "NEPRIIMTI" skundo ? Kas per ydinga praktika Lietuvoje : nepriima skundo, tai iš kur žino, kad tas, kuris kreipiasi, yra neteisus ? ( NE TIK ŠIUO KONKREČIU ATVEJU, BET APSKRITAI).). Visur kažkodėl teismai priima skundus, o paskui juos nagrinėja, nustato visokias ten aplinkybes, "pasveria" visus "už" ir "prieš" bei priima sprendimus , nutarimus ( ar kaip ten vadinasi juridiškai ). Nepažįstu šito žmogaus, tik tiek, kiek girdėjau ar skaičiau žiniasklaidoje... Tačiau žmogiškai gaila jo : senas žmogus, kurio visi artimieji Lietuvoje, išvaromas kažkur, kur nieko jis net nepažįsta... Gal, jei būtų "išvertęs kailį", dabar niekam nekliūtų ir laimingai sau gyventų be rūpesčių Lietuvoje?.. Tačiau yra tokia kategorija žmonių, kurie nemoka apsimetinėti ir meluoti kitiems ir patys sau dėl naudos... Yra, patikėtkit. O" išverstaskūrių" niekas ir niekur negerbia ir jais nepasitiki : geriau jau atvirai priešiška nuomonė, nei užantyje paslėptas akmuo ar net ginklas, manyčiau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS